Šalčininkų rajone žmogų nužudęs vyras nuosprendį išgirdo po 15 metų | KaunoDiena.lt

ŠALČININKŲ RAJONE ŽMOGŲ NUŽUDĘS VYRAS NUOSPRENDĮ IŠGIRDO PO 15 METŲ

  • 1

Šalčininkų rajone, Jašiūnų miestelyje, 2004 metais žmogų nužudęs vyras nuosprendį išgirdo po 15 metų, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Šių metų liepos pabaigoje Vilniaus apygardos teismas J. V. skyrė aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2004-ųjų lapkričio 13-osios naktį šalia vieno baro Jašiūnų miestelyje vyko muštynės. Per jas į barą įbėgęs asmuo golfo lazda sudavė keletą stiprių smūgių ten buvusiam vyrui, šis nuo patirtų sužalojimų mirė.

Policijos pareigūnai po įvykio nustatė asmenis, įtariama, dalyvavusius muštynėse. Jiems buvo pateikti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei nužudymo, tačiau nesurinkus pakankamai duomenų, tyrimas nutrauktas.

Ilgą laiką ikiteisminis tyrimas buvo aklavietėje. 2017 metų pradžioje Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai, įvertinę turimus duomenis, ikiteisminį tyrimą atnaujino.

Jį atlikti buvo pavesta Vilniaus policijos kriminalistams. Atnaujinus tyrimą, prokurorai ir policijos tyrėjai pakartotinai apklausė liudytojus bei nustatė naujus, kurie taip pat galėjo papasakoti tyrimui reikšmingas aplinkybes apie tos nakties įvykius.

„Po intensyvių ikiteisminio tyrimo veiksmų, J. V. buvo pripažintas įtariamuoju dėl nužudymo ir kreiptasi į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo už akių, nes jis tuo metu gyveno Didžiojoje Britanijoje“, – pranešime cituojamas prokuroras Rimas Juodis.

Sunkiu nusikaltimu įtariamas vyras pagal Europos Sąjungos arešto orderį į Lietuvą buvo atgabentas iš Didžiosios Britanijos. Apklausus įtariamąjį, jis padėjo ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams atskleisti šio kraupaus nusikaltimo detales ir prisipažino nužudęs vyriškį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zita

Labai keistas teismo sprendimas .AS DAUG GALIU PADARYTI .BET PO 15 METU ...JAU SENATIES TERMINAS .VISKO BUNA .BET LABAI GALIMA OR KLYSTI.KIEK NEKALTU SEDI .KEISTA TOKIU ATVEJU JIS TIK PATS TURETU PRISIPAŽINTI .TAI NESUVOKIAMA

SUSIJUSIOS NAUJIENOS