„Šešėlinio“ pavežėjimo verslo organizatoriai galėjo nuslėpti 350 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

„ŠEŠĖLINIO“ PAVEŽĖJIMO VERSLO ORGANIZATORIAI GALĖJO NUSLĖPTI 350 TŪKST. EURŲ

  • 2

Vilniuje policija sulaikė įtariamus „šešėlinio“ pavežėjimo verslo organizatorius, jie galėjo nuslėpti 350 tūkst. eurų, ketvirtadienį pranešė sostinės policija.

Lapkričio 26 dieną kriminalistai sulaikė du veiklos organizavimu įtariamus asmenis bei tris jų bendrininkus, apklausė daugiau nei dvidešimt liudytojų.

Bendrovėse, sulaikytųjų asmenų gyvenamosiose vietose bei kitose tyrimui reikšmingose vietose buvo atliktos 23 kratos, paimti tyrimui reikšmingi dokumentai ir daiktai.

„Nesumokėta mokesčių nuo didžiosios dalies pavėžėjimo veiklos organizatorių gaunamų pajamų suma siekia daugiau kaip 350 tūkst. eurų“, – rašoma policijos išplatintame pranešime.

Policija atlieka du ikiteisminius tyrimus dėl svetimo turto pasisavinimo, kurie bendradarbiaujant su Valstybine mokesčių inspekcija, pradėti po ilgalaikio tyrimo, gavus informacijos, kad grupė asmenų Vilniuje organizavo neteisėtą pavėžėjimo paslaugų veiklą, o didžiąją dalį pajamų galimai pasisavindavo.

Nustatyta, kad įtariamieji, vykdydami veiklą ir prisidengdami keliomis įmonėmis, surasdavo asmenis iš trečiųjų šalių, daugiausia Tadžikistano ir Uzbekistano, jiems sutvarkydavo leidimus gyventi ir dirbti Lietuvoje, parūpindavo gyvenamąsias patalpas, transporto priemones, apmokydavo naudotis pavėžėjimo paslaugų platformomis.

Daliai minėtų asmenų pradėjus teikti pavėžėjimo paslaugas, organizatoriai pateikdavo pasirašyti netikras darbo sutartis.

„Asmenys, atvykę iš trečiųjų šalių, manė, kad yra oficialiai įdarbinti įmonėse. Tokiu būdu įtariamųjų naudai per maždaug dvejus metus pavėžėjimo veiklą vykdė daugiau nei 90 asmenų, iš kurių tik 30 buvo oficialiai įdarbinti“, – teigia policija.

Oficialiai neįdarbintiems vairuotojams buvo mokami atlyginimai grynais pinigais nuo 700 iki 1,2 tūkst. eurų, nuo kurių valstybei nebuvo sumokami privalomi mokesčiai.

Už šiuos nusikaltimus gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Tyrimas toliau tęsiamas, jį organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunas nuomone.

Tik ka perskaiciau Bubnelio pasisakyma kokius turtus buvo susikroves/Tais laikais taip galejokrautis turtus tik grupuotes ,gaujos.O berniukai kitus verte moketi duokldes.manau zmogau esi daug nusikaltes zmonem.Nesude uz nieka.

Koks

dar laisves atemimas??? nejuokinkit, viso labo tai kainuos pavezejams kazkokia sumele pinigu ir tiek ziniu, ne pirmas kartas, anee :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS