Sukrečianti prie konteinerio rasto kūdikio istorija: apie motiną kalbama miglotai | KaunoDiena.lt

SUKREČIANTI PRIE KONTEINERIO RASTO KŪDIKIO ISTORIJA: APIE MOTINĄ KALBAMA MIGLOTAI

Pirmadienį pareigūnai pranešė šiurpą keliančią žinią – Vilniuje, Taikos gatvėje, prie konteinerio rastas naujagimis. Vaikas buvo dar su virkštele, įtariama, ką tik pagimdytas. Antradienio rytą Santaros klinikų Vaikų ligoninės Naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus atstovai pasidalijo informacija apie vaikelio sveikatos būklę, tačiau suaugusiųjų skyrius apie 34-erių motiną komentuoti nepanoro.

„Naujagimis gimęs išnešiotas, be išorinių sklaidos defektų, atvežtas į ligoninę labai sušalęs. Suteikta skubi pagalba, naujagimis ištirtas, paskiepytas, taikytas reikiamas gydymas. Šiuo metu vaiko būklė pagerėjusi ir stabili“, – portalui kauno.diena.lt teigė Vaikų ligoninės Naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus vedėja dr. Rasa Garunkštienė.

„Bus vykdomi įprastiniai veiksmai: liudytojų apklausos, įvykio vietos apžiūra, specialistų išvados. Bus pateikti įtarimai ir parinkta kardomoji priemonė atsižvelgiant į įtariamosios asmenybę charakterizuojančias aplinkybes“, – situaciją komentavo tyrimą kuruojantis prokuroras Alvydas Valiukevičius.

Šeima tarnybai nebuvo iki šiol žinoma.

Portalo žurnalistai pasidomėjo ne tik apie kūdikio sveikatos būklę, bet ir apie tai, kur šiuo metu yra vaikelio motina ir kaip ji jaučiasi. 

„Mūsų žiniomis, ji vakar buvo išvežta į Santaros ligoninę. Šiuo metu ji yra saugoma ir bus pristatyta į areštinę, kai policija gaus išvadą iš medikų“, – sakė Vilniaus policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja.

Tačiau susisiekus su Santaros klinikų vyriausiąja specialiste ryšiams su visuomene Gitana Letukiene, ir paklausus, ar iš tiesų kūdikio motina šiuo metu yra gydoma minėtose klinikose, žurnalistams mestelta duomenų apsaugos korta. Nepaisant to, kad ši istorija ir jos aplinkybės visuomenei svarbios dėl galimų netikslių interpretacijų, medikai apie moterį kalba miglotai.

„Nepasakysiu. Nei tiesa, nei netiesa, aš negaliu tokios informacijos teikti“, – teigė. G. Letukienė.

Kaip BNS sakė Vaiko teisių apsaugos tarnybos viešųjų ryšių atstovas Arūnas Malinovskis, iki šiol šeima tarnybai žinoma nebuvo.

„Šeima tarnybai nebuvo iki šiol žinoma. Bendraujama su šeima, su artimaisiais, kad nustatyti, ar vaikui bus saugu ten augti“, – sakė jis.

Prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė BNS informavo, kad šiuo metu įtarimai pareikšti vienam asmeniui.

Tačiau ji neatskleidė, ar jie pateikti motinai.

Šiuo metu toliau atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

As

Turbut nebutina visiems zinoti,kad nebutu geda pries visuomene

D

Nu da uze kakojta siški docinka, sto Tak vsio tajno, drugix uze pokazalibi vsemu miru, necevo sto Ona rebionka vikinula į sto rebionak mogbi umeret, interesno uznat otkuda vziali takoje opravdanije posle rodovaja depresiją pocemu unasix net takoj depresiji, xot irozajem nesoverseno letnije, ili eto tolko unas vlitve tokioje opravdanije,

Rasuolė

Jau bus kokio zinomo zmogelio dukrytė,kad taip slepiama.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS