Dėl kyšio įkliuvusiam bankroto administratoriui užsegė antrankius | KaunoDiena.lt

DĖL KYŠIO ĮKLIUVUSIAM BANKROTO ADMINISTRATORIUI UŽSEGĖ ANTRANKIUS

  • 1

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį nusprendė leisti dešimčiai dienų suimti kyšininkavimu įtariamą bankroto administratorių Liną Lobeckį, o kitą įtariamąjį advokatą Artūrą Šukevičių paleido į laisvę.

Vilniaus apygardos prokuroras Arūnas Stankevičius BNS sakė prašęs abu įtariamuosius suimti dešimčiai dienų, tačiau teismo sprendimo greičiausiai neskųs.

L.Lobeckis ir A.Šukevičius Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų buvo sulaikyti nuo pirmadienio.

Teisėsauga įtaria, kad veikdami kartu L.Lobeckis ir advokatas A.Šukevičius reikalavo iš mažosios bendrijos „Revipa Group“ direktorius 15 tūkst. eurų kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio priėmė.

„Revipa Group“ direktoriui buvo paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

A.Šukevičių ginantis advokatas Vidmantas Martyšius BNS teisme sakė, kad jo ginamasis kaltės nepripažįsta, o perduoti pinigai buvę ne kyšis, bet skola, kurią įmonės vadovas paprašė įnešti į sąskaitą.

„Jeigu ir yra kažkokių finansinių taisyklių pažeidimas, kad tuo metu nėra buhalterės ir neišrašomas kasos pajamų orderis... Pavyzdžiui, būtų paėmęs iš kažkokio žmogaus pinigus ir neatidavęs įmonei – tai pasisavinimas lėšų. O jis sako, kad paėmė ir padėjo. Bet iš paskos ateina STT ir sako, kad paėmei kyšį“, – kalbėjo advokatas.

Trečiadienį kardomoji priemonė A.Šukevičiui nepaskirta. Jo advokatas sakė, kad ginamasis sutiktų su bet kokia kardomąja priemone, kuri netrukdytų jam dirbti.

„Už advokato nugaros apie 300 susitarimų, dešimtys įmonių, įstaigų – visi nukenčia“, – kalbėjo V.Martyšius.

L.Lobeckį ginantis advokatas Kęstutis Ožiūnas BNS sakė, kad jo ginamasis įtarimus neigia ir plačiau nieko nekomentavo.

L.Lobeckis yra konservatorių deleguotas Karoliniškių apygardos L.Asanavičiūtės apylinkės komisijos pirmininkas Seimo rinkimuose.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija trečiadienį informavo, kad Vilniaus Karoliniškių skyriaus nario L.Lobeckio narystė partijoje buvo sustabdyta, kol vyksta tyrimas.

STT teigia, kad tyrimas atliekamas neįvardijamam asmeniui suteikus reikšmingos informacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tata

straipsnio reiketu nuo 5 iki 8 metu.kodel uzsienyje sunku kysi ikist?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS