Suimtas ekvadorietį užpuolęs vilnietis ir teisme šaukė „Lietuva – lietuviams“ | KaunoDiena.lt

SUIMTAS EKVADORIETĮ UŽPUOLĘS VILNIETIS IR TEISME ŠAUKĖ „LIETUVA – LIETUVIAMS“

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį dvidešimčiai parų leido suimti du įtariamuosius ekvadoriečio Fabiano Sanchezo (Fabijano Sančeso) užpuolimu.

Advokatas Girdutis Vainius žurnalistams sakė, kad jo klientas yra 26 metų lenkų tautybės jaunuolis, dirba „Vilniaus degtinėje“ skyriaus pamainos viršininku, bandė stoti į universitetą.

„Lietuva – lietuviams“, – šaukė 26-erių ir 18-kos metų suimtieji vedami teismo koridoriais.

Advokatas sako, kad jo 26 metų klientas kaltę pripažįsta, jis tiesiog pasikarščiavo, jis mano tik pažeidęs viešąją tvarką.

„Jis pripažįsta savo kaltę iš tikrųjų, jis pripažįsta, kad buvo kontaktas. Tačiau teisėjas mano, kad per tą laiką prokuratūra nori surinkti įrodymus ir kad nepaveiktų liudytojų. Prokuroras prašė suimti mėnesiui“, – sakė advokatas G. Vainius.

Pasak gynėjo, jo klientas kalbėjosi su ekvadoriečiu.

„Galbūt per aštriai buvo pasakyta nuomonė“, - sakė advokatas, tačiau, pasak jo, neapykantos kurstymą pareigūnams dar reikės įrodyti.

G. Vainius stebisi, kad teismas leidžia suimti įtariamuosius nesunkiais nusikaltimais. Jis mano, kad jo kliento šūkiai nėra nusikalstami ir yra vertinimo dalykas.

Policija sako, kad 26 metų vilnietis jau buvo teistas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir neapykantos kurstymo, advokatas teigia, kad 26 metų vyras buvo teistas tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo, teistumas dėl to yra išnykęs.

Anot policijos pranešimo, įtariamieji smurtavus prieš ekvadorietį sulaikyti skirtingose Lietuvos vietose.

Vėliau teismas svarstė prokuroro prašymą dėl antrojo įtariamojo 18-mečio suėmimo. Jis taip pat buvo suimtas tokia pat laikotarpiui, kaip ir 26 metų jaunuoliui. Pasak prokuroro, 18-metis yra lietuvis, 11 klasės moksleivis, abu jaunuoliai yra futbolo sirgaliai.

„Vienas pagrindas, kad įtariamieji trukdys nustatyti tiesą byloje. Teismas sutiko su šiuo pagrindu, mano, kad būdami laisvėje, įtariamieji gali trukdyti nustatyti tiesą byloje – paveikti nukentėjusįjį, liudytojus, kurie dar nustatinėjami. Dėl kito pagrindo, kad darys naujus nusikaltimus, teismas atmetė kaip nepagrįstą“, – žurnalistams sakė prokuroras Dainius Kunigėlis.

Pasak prokuroro, jaunuoliai prašė jų nesuimti ir palikti laisvėje.

Vilniuje gyvenančio F. Sanchezo teigimu, sostinės Antakalnio rajone, P. Vileišio stotelėje, jis buvo užpultas liepos 19 dieną. Anot jaunuolio, užpuolikai jį mušdami šaukė „Lietuva – lietuviams“.

Ketvirtadienį Lukiškių aikštėje Vilniuje vyko protesto akcija siekiant paraginti policiją tirti neapykantos nusikaltimus. Vilniaus policijos vadovas sako, kad policija yra „veiksni, dirba ir dirbs, kad būtų atskleisti nusikaltimai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

natalija

is kur vilniaus taryboje atsirado tas Haroldas kas jis arabas ar negras ir kaip bjis atsidure vilniaus taryboje kur sprendziami lietuvos sostines reikalai simasiau paaiskink zmonems nes sunku suvokti

Kirvis

Ta papuasa reikia pati vyti atgal i gimtasias dziungles. Privaziuoja visokiu ir sarsala kelia.

Anonimas

Eilinė provokacija išprovokuota liberastų ir pederastų....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS