Tą pačią dieną – trys sukčių aukos: naudodami gudrią schemą, išviliojo tūkstančius eurų | KaunoDiena.lt

TĄ PAČIĄ DIENĄ – TRYS SUKČIŲ AUKOS: NAUDODAMI GUDRIĄ SCHEMĄ, IŠVILIOJO TŪKSTANČIUS EURŲ

  • 2

Trečiadienį telefoniniai sukčiai iš vilniečių išviliojo tūkstančius eurų.

Vilniaus apskrities pareigūnų teigimu, liepos 14 d. apie 9.30 val. Vilniuje, moteriai, gimusiai 1996 metais, į mobiliojo ryšio telefoną paskambino asmenys, kurie, prisistatę banko darbuotojais, apgaule išviliojo elektroninės bankininkystės duomenis bei iš sąskaitos pagrobė 486,12 eurų.

Identiškas atvejis trečiadienį sostinėje įvyko ir apie 14 val., kai naudojant tokią pat apgaulės schemą, iš moters, gimusios 1954-aisiais, buvo išviliota apie 7 tūkst. eurų.

Į sukčių pinkles liepos 14 d. 15.20 val. Vilniuje įkliuvo ir vyras, gimęs 1993 metais. Apgavikai, paskambinę į mobiliojo ryšio telefoną ir prisistatę banko darbuotojais, išviliojo elektroninės bankininkystės duomenis bei net iš dviejų sąskaitų pagrobė 2 500 eurų.

Dėl visų šių įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo, sukčiavimo, neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis bei neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Danutė

Sukčiai turi pagalbą iš bankų, viskas pranešta. Man aišku tapo, kai mano telefonas žinomas JAV, Afrikoje..

Iseitis

Baikit tas nesamones,pririskit telefonus prie pasu ir baigsis sitos rasliavos, aisku, kad kazkam nenaudinga tai padaryti, dauginant sukciu gretas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS