Taksi keleivę pražudžiusio „City Bee“ vairuotojo byla perduota teismui | KaunoDiena.lt

TAKSI KELEIVĘ PRAŽUDŽIUSIO „CITY BEE“ VAIRUOTOJO BYLA PERDUOTA TEISMUI

  • 0

Teismui perduota byla dėl neblaivaus „City Bee“ vairuotojo sukeltos avarijos, per kurią žuvo kitu automobiliu važiavusi keleivė.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir kaltinamąjį aktą surašęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Čepelionis baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

56 metų Raimundas Savukynas bus teisiamas dėl vairavimo išgėrus, taip pat dėl 26 metų K. G., vykusios taksi automobiliu, žūties.

Avarijos kaltininkui po įvykio nustatytas 1,51 promilės girtumas, jam gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų. Vyras savo kaltę pripažįsta.

Nelaimė įvyko pernai balandžio 22-osios paryčiais, 4.17 val. Laisvės ir Pilaitės prospektų sankryžoje. Čia susidūrė per „City Bee“ sistemą nuomotas „Volkswagen“ ir taksi automobilis „Toyota Prius“. Per avariją taip pat apgadintas BMW automobilis.

Manoma, kad avarija įvyko „City Bee“ vairuotojui nepasirinkus saugaus greičio – jo mašina atsitrenkė į prie šviesoforo stovintį taksi automobilį. Žuvusioji sėdėjo ant galinės automobilio sėdynės.

Po skaudžių neblaivių vairuotojų sukeltų avarijų susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigė, kad svarstomos galimybės įdiegti nuomojamuose automobiliuose vadinamuosius alkoblokus, viešinti pagautų neblaivių vairuotojų pavardes. Tačiau šios priemonės liko neįgyvendintos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS