Tarptautiniam krovinių gabenimui uzbekai buvo pasirengę – vežėsi krūvą klastočių | KaunoDiena.lt

TARPTAUTINIAM KROVINIŲ GABENIMUI UZBEKAI BUVO PASIRENGĘ – VEŽĖSI KRŪVĄ KLASTOČIŲ

  • 3

Lavoriškių pasieniečiai sulaikė du Uzbekijos piliečius, gabenusius, įtariama, suklastotus dokumentus, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Sekmadienio vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai, vykdydami tarnybą prie Mačiuliškių kaimo, sustabdė patikrinti automobilį „Toyota Avensis“ su lietuviškais registracijos numeriais. Jį vairavo 32-ejų Uzbekijos pilietis, kartu kaip keleivis vyko 41-erių vairuotojo tautietis.

Automobilio apžiūrą atliekantiems pasieniečiams kilo įtarimų dėl „Toyota“ salone aptikto didelio kiekio uzbekiškų techninės apžiūros talonų ir Lietuvoje išduotų leidimų vykdyti tarptautinius krovinių vežimus keliais. Be to, automobilyje rasta antspaudų ir jiems skirtų pagalvėlių. VSAT pareigūnai įtarė, kad šie dokumentai gali būti suklastoti.

Užsieniečiai buvo sulaikyti ir pristatyti į Lavoriškių pasienio užkardą. Čia jų gabenami dokumentai buvo ištirti detaliai. Pareigūnų nuojauta neapgavo. Išaiškėjo, jog dokumentai yra iš dalies suklastoti: rekvizitų užpildymas panaikintas cheminiu būdu, kai kurie techninės apžiūros talonai – trinti mechaniniu būdu.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumentų klastojimo ar disponavimo jais pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

Antradienį turėtų paaiškėti, kokia kardomoji priemonė bus skirta sulaikytiems užsieniečiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vokietijos

ir kitu Vakaru Europos saliu pareigunai juokauja,kad Lietuvos transporta vairuoja vieni broliai. Skiriasi nuotraukos,vardai,bet VP serija ir numeris - visu ukrainieciu,kirgizu ir uzbeku - tie patys!

kam tuos

pašlemėkus iš sovietinio lagerio iš vis į lietuvą įsileidžiate

skiep

kas tam sbrodui isduoda vizas,Gabrieliau? Kiekj tai tesis galu gale? Gal pirma savo darza sutvarkyk o paskui tvarkyk Ukrainos,Izraelio,Taivanio,Kurdistano,Vengrijos,Lenkijos,Armenijos,Kirgizijos,Dramblio kaulo kranto,Kinijos,Tibeto,Vietnamo problemas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS