Teisingumo ministras pasmerkė ksenofobinį išpuolį Vilniuje | KaunoDiena.lt

TEISINGUMO MINISTRAS PASMERKĖ KSENOFOBINĮ IŠPUOLĮ VILNIUJE

  • 7

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius teigia, kad praėjusią savaitę sostinėje įvykęs incidentas, kuomet dėl neapykantos kitataučiams buvo sumuštas Ekvadoro pilietis, nedaro garbės mūsų šaliai.

„Smerkiu šį ksenofobinį nusikaltimą, kuomet iš žmogaus tyčiojamasi, jis užpuolamas dėl jo tautybės. Visi mes mylime Lietuvą, tačiau reikia rimtai pasvarstyti, kas yra didesnis patriotas: ar į mūsų šalį atvykęs ir čia sąžiningai dirbantis ir mokesčius mokantis užsienietis, ar tas, kuris gyvena iš socialinių pašalpų, daro nusikaltimus, patenka į pataisos įstaigas ir už jo išlaikymą turi mokėti valstybė“, – sako teisingumo ministras E. Jankevičius.

Ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad Lietuva gerbia žmogaus teises ir joje gyvenančių žmonių niekada neskirstė pagal tautybę. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad Baudžiamajame kodekse yra numatyta atsakomybė už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

„Tikiuosi, kad šis nusikaltimas bus operatyviai ištirtas, o kaltiesiems bus skirta teisinga bausmė“, – teigia ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Ekvadore iš vis niekas nepasikrutintu dėl kažkokio "gringo"

Rasa

Visose valstybėse pasitaiko problemų svetimtaučiui ir niekur per daug svetimtautis negarbinamas, be abejo užpulti žmogų vien dėl tautybės nedera, tačiau įdomu, kaip operatyviai ir, kokia apimtimi tokiu atveju policija būtų sureagavusi Ekvadore panašiomis aplinkybėmis,

Algys

O kodel lietuviskai nesneka? 5 metus Lietuvoje gyvena,galejo ismokti,duot isnuki dar,kol kalbeti ismoks!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS