Teismas išteisino šmeižtu kaltintus tris žurnalistus: R. Janutienę, S. Pauliuvienę ir A. Jančį | KaunoDiena.lt

TEISMAS IŠTEISINO ŠMEIŽTU KALTINTUS TRIS ŽURNALISTUS: R. JANUTIENĘ, S. PAULIUVIENĘ IR A. JANČĮ

Vilniaus miesto apylinkės penktadienį dėl kaltinimų apšmeižus tuometinį Lietuvos banko Priežiūros tarnybos vadovą Vytautą Valvonį visiškai išteisino tris žurnalistus – Rūtą Janutienę, Saulę Pauliuvienę ir Artūrą Jančį.

Žurnalistai buvo kaltinami bendrininkavę apšmeižiant asmenį per visuomenės informavimo priemonę.

Teisėja Jurgita Šėlienė paskelbė, kad visi trys išteisinti kaip nepadarę veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

V. Valvonio pareikštas ieškinys paliktas nenagrinėtas.

„Toks sprendimas buvo priimtas todėl, kad baudžiamajai atsakomybei nustatyti turi būti visi nusikalstamos veikos požymiai. Šiuo atveju nė vieno iš žurnalistų veiksmuose nenustatyta tiesioginė tyčia skleisti melagingus duomenis apie nukentėjusįjį. Teismo vertinimu, tai, kad paskleistos melagingos žinios neužtraukia baudžiamosios atsakomybės, jeigu asmenys, skleisdami šią informaciją, tikėjo jos teisingumu“, – per posėdį sakė teisėja.

Nuosprendis nėra galutinis ir dar gali būti skundžiamas.

Ši baudžiamoji byla yra susijusi su 2016 m. dienraščio „Lietuvos rytas” paskelbtomis pokalbių išklotinėmis, jose pašnekovai esą dalijasi 50 tūkst. eurų kyšiu, dienraštis teigė, kad šie asmenys yra V. Valvonis ir jo bičiulis.

Tuometinis Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas ir V. Valvonis šią informaciją netrukus paneigė. V. Valvonis teigė, kad tos išklotinės yra klastotė.

Atsižvelgdami į tai, kad galimos nusikalstamos veikos turi visuomeninę reikšmę, Lietuvos bankas ir V. Valvonis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad būtų pradėtas ikiteisminį tyrimą dėl asmens šmeižimo neva šis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

ar

ar tiesa, kad studijų metais dar prie sovietų valdžios jai nuskilo stažuotė Amerikoje? O jei atvirai, ar labiau apsimoka laidą parodyti, ar tik anonsuoti apie kokį veikėją bus, bet...nerodyti?

keidanskas

Drąsi ta Janutienė,bet po Deimantės bylos,kur ji atsižegnojo nuo neišpasakytų negandų ištiktos Kedžio giminės,jau žiūriu atsargiau.Dar tas jos įprotis nutraukinėt laidose dalyvaujančius...Tsakant ,tas šaukšto deguto sindromas pagadino jos tikrai gerą veiklą.

siauram lietuviui

Ir kuo ji tau bloga? ar kad pasakė jog „karalius nuogas“ apie Grybauskaitę, jos politines perversijas ir jos KGBistinę „Alma Mater“?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS