Teismas: K. Venckui pagrįstai nesudarytos sąlygos pasimatyti su pussesere | KaunoDiena.lt

TEISMAS: K. VENCKUI PAGRĮSTAI NESUDARYTOS SĄLYGOS PASIMATYTI SU PUSSESERE

  • 32

Buvusios teisėjos ir Seimo narės Neringos Venckienės sūnui Karoliui Venckui pagrįstai nesudarytos sąlygos pasimatyti su pussesere Deimante Kedyte, konstatavo teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį atmetė K. Venckaus skundą dėl Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atsisakymo skubiai sudaryti sąlygas jam pamatyti savo pusseserę.

Anot teismo, tarnyba pagrįstai atsisakė tenkinti K. Venckaus prašymą, motyvuodama, kad jo pusseserei ir jos motinai Lietuvos policijos generalinio komisaro sprendimu  taikoma apsauga nuo nusikalstamo poveikio, o tai yra valstybės paslaptį sudaranti informacija.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. K. Venckus portalo kauno.diena.lt žurnalistams sakė pasinaudosiantis šia galimybe ir sprendimą skųsiantis.

Primename, kad N. Venckienė vadinamojoje Garliavos pedofilijos byloje teisiama dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą D. Kedytės motinai Laimutei Stankūnaitei.

D. Kedytės ir jos motinos L. Stankūnaitės buvimo vieta įslaptinta, o jos pačios  saugomos po vadinamųjų Garliavos įvykių.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas į darbą vykęs teisėjas Jonas Furmanavičius. Tą pačią dieną prie namų nužudyta L. Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė. Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes galbūt įvykdė garliaviškis Drąsius Kedys, N. Venckienės brolis.

D. Kedys kaltino V. Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir L. Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, V. Naruševičienės mažametę dukrą. J. Furmanavičių ir Andrių Ūsą kaunietis kaltino pedofilija. Visi teismai A. Ūsą išteisino.

Po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Vėliau negyvas rastas ir A. Ūsas. Teisėsauga teigia, kad jie mirė nesmurtine mirtimi.

N. Venckienė ilgą laiką globojo dukterėčią, nevykdė teismų sprendimų atiduoti ją motinai L. Stankūnaitei. Mergaitė iš tetos namų Garliavoje paimta įsikišus pareigūnams.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Anonimas

Jei mergaitė būtų sveika ir gyva, ji būtų parodyta visuomenei per pedofilus ginančią Lietuvos Ryto TV. O šau su skrybėlėm ir perukais bei visa teisėsaugos ir žiniasklaidos neapykanta Venckienei ir jos sūnui tik skatina žmones tikėti, kad tiesa yra jų pusėje. Mes jau turėjome progos įsitikinti, kad negalima tikėti kyšininkais Lietuvos teisėjais, kad vien melas yra iš politikų pusės, kad mūsų policijos gretose didžioji dalis pareigūnų yra patys nusikaltėliai. Baisiausia tai, kad nepriklausomoje Lietuvoje nebuvo nei vieno doro PREZIDENTO. Visi jie buvo ir yra kažkieno statytiniai, jų tapimas prezidentais apraizgytas interesais, praeities juodom dėmėm ir darbais toli gražu ne Lietuvai. Man nesinori gyventi šioje šalyje, nes čia tu esi niekas. Čia valdo mafija, pedofilai, buvę, o gal ir esami KGB agentai, juodosios technologijos. Gaila, kad esu jau pensijinio amžiaus, kitaip bėgčiau iš Lietuvos kur akys mato ir savo vaikams patariu bėgti.

Pensininkė.

Yra baisių žmonių,tyčiojosi iš vaiko,kankino ir dar per privartą lenda į draugus.Dievas jiems atlygins.

Anonimas

Nieko naujo,nes viskas tik į vienus vartus,Jau tai kad nustačius kad Kedys yra žudikas ,dar lapu paspringęs prie kauno marių ir pasidėjęs šalia ginklą bei švariais batais,susirgusiais ir mirussiais liudininkus nieko kito nebus išgirsta.Tik kodėl jei nuskaltėlis aiškus ,dar už tą patį nusikaltimą baudžiami kiti žmonės?Jei Usas buvo nekaltas ,tai neliko motyvacijos žmogžudystėms,kurias darė Kedys. Kodėl tik Kuznecovaitei teisėsauga perduoda informacija?Ir nuo ko saugoma Stankųnaitė?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS