Teismas vėl narplioja jauno motociklininko žūties aplinkybes | KaunoDiena.lt

TEISMAS VĖL NARPLIOJA JAUNO MOTOCIKLININKO ŽŪTIES APLINKYBES

Jauno motociklininko mirtimi Vilniuje, Šiaurės miestelyje, pasibaigusios avarijos byloje teismas išklausys liudytojo parodymų.

Vilniaus apygardos teismas antradienį nusprendė, kad siekiant išsiaiškinti visas reikšmingas bylos aplinkybes, kitame posėdyje lapkričio 26 dieną bus apklausiamas vienas bylos liudytojų.

Šioje byloje jau buvo paskelbtas išteisinamasis nuosprendis, tačiau su juo nesutinka prokuratūra.

Rugpjūčio 22 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas dėl žūtimi pasibaigusios motociklininko avarijos išteisino automobilio vairuotoją, 79 metų Eduardą Osipovą paskelbęs, kad motociklininkas mieste važiavo dideliu greičiu ir padarė šiurkštų pažeidimą.

Vilniaus apygardos prokuratūra apygardos teismo prašo panaikinti apylinkės teismo nuosprendį ir teigia, kad dėl avarijos didžiausia kaltė tenka E. Osipovui, o apylinkės teismo išvados nepagrįstos. Panaikinti išteisinamąjį nuosprendį prašo ir žuvusio motociklininko šeimos advokatė.

Avarija įvyko 2015 metų rugpjūčio 11 dieną apie 15 val., kai E. Osipovo vairuojamas automobilis „Škoda Fabia“ iš Lakūnų gatvės įvažiavo į Žirmūnų gatvę ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu motociklu.

Prokuratūra vyrą kaltino, kad automobilio vairuotojas pažeidė Kelių eismo taisykles, numatančias duoti kelią, ir sukėlė eismo įvykį – žuvo pagrindiniu keliu motociklu „Piaggo“ važiavęs vyras. Pirminiuose policijos pranešimuose nurodyta, kad žuvo motorolerio vairuotojas, tačiau vėliau po tyrimų, nustatyta, jog transporto priemonė pagal galingumą prilyginama motociklui.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Rolandas Bužinskas BNS yra sakęs, kad ekspertai nustatė, jog motociklo vairuotojas važiavo 89,2 kilometro per valandą greičiu, nors leistinas greitis toje vietoje – 50 kilometrų per valandą.

„Automobilio vairuotojas negalėjo numatyti, kad motociklas važiuos tokiu dideliu greičiu“, – sakė teisėjas.

Tuo metu garbaus amžiaus automobilio vairuotojas tvirtino važiavęs vos 5-6 kilometrų per valandą greičiu.

Kliūtį išvydęs motociklo vairuotojas bandė stabdyti ir nukrito nuo transporto priemonės prieš susidurdamas su „Škoda Fabia“.

Prokuratūra mano, kad iš šalutinio į pagrindinį kelią važiavęs E. Osipovas turėjo duoti kelią motociklininkui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Virginia22

G0ogle" darbas - tai galimybė visiems. Dirbdami su namuose, kompiuteryje ir dirbdami savo valandomis, galite tai padaryti kaip dalį laiko ar kaip visą darbo dieną. Galiu uždirbti nuo 140 iki 250 eurų per valandą ir nuo 1083 iki 1368 eurų per dieną .... Dabar turėtumėte pabandyti gauti šį darbą ir pradėti uždirbti pinigus internete laikydamiesi instrukcijų šiame dienoraštyje. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­j­­o­­b­­3­­3.­­c­­o­­m

Karlas

79 (!!!) metu ir dar vairuoja auto??? Manyciau kad laikas jau ant peciaus, bet ne uz vairo sedeti. Todel ir nemate, nes reakcija jau nebe ta... Gaila ir dieduko ir jaunuolio......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS