Teisme – „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ steigėjų skundas dėl likvidavimo | KaunoDiena.lt

TEISME – „TARPTAUTINIO GEROS KAIMYNYSTĖS FORUMO“ STEIGĖJŲ SKUNDAS DĖL LIKVIDAVIMO

Vilniaus apygardos teismas antradienį nagrinės „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ steigėjų apeliacinį skundą dėl žemesnės instancijos teismo sprendimo likviduoti asociaciją.

Bylą rašytinio proceso tvarka šalims nedalyvaujant nagrinės trijų teisėjų kolegija.

„Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovai apeliacine tvarka apskundė teismo sprendimą likviduoti šią už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio su bendražygiais įsteigtą asociaciją.

Atsakovai – asociacija „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“, Dmitrijus Glazkovas, Kazimieras Juraitis, Mindaugas Ramoška ir Erika Švenčionienė – pateikė apeliacinį skundą dėl Vilniaus regiono apylinkės teismo sprendimo.

Apeliacinės instancijos teismo prašoma panaikinti sprendimą likviduoti asociaciją ir priimti naują sprendimą – ieškovo Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroro patikslintą ieškinį atmesti.

Likviduoti asociaciją teismas nusprendė vasario 20 dieną, konstatavęs, jog šios organizacijos tikslas yra veikti prieš Lietuvą – pripažinta, jog ji buvo įsteigta neteisėtai. Likvidatoriumi paskirtas Turto bankas.

Teismas nustatė, kad buvo pažeistos tam tikros asociacijų steigimo taisyklės. Asociacija Rusijoje neteisėtai kalbėjo visos lietuvių tautos vardu, neteisėtai neigė Konstitucijoje įtvirtintą europinę ir transatlantinę integraciją.

Teisėja Enrika Janušonienė atkreipė dėmesį, kad asociacija viešai skleidė melagingą informaciją apie neva neteisėtus rinkimų rezultatus Lietuvoje.

Pasak jos, asociacija viešai palaikė Rusiją šiai pradėjus karą prieš Ukrainą.

Pasak E. Janušonienės, asociacijos steigėjai prisidengė žodžio laisve, tačiau, pagal Lietuvos Konstituciją, laisvė skleisti informaciją yra nesusijusi su dezinformacija, su socialinės nesantaikos kurstymu ar kita neteisėta veikla.

Į teismą su prašymu pripažinti šią organizaciją neteisėtai įsteigta ir ją likviduoti kreipėsi Generalinė prokuratūra.

Kovo pradžioje Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „Belta“ pranešė, kad „Tarptautinis kaimynystės forumas“ įregistruotas Baltarusijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kosmaras

Ar sitie vis dar laisveje???

citata

asociacijos steigėjai prisidengė žodžio laisve, tačiau, pagal Lietuvos Konstituciją, laisvė skleisti informaciją yra nesusijusi su dezinformacija, su socialinės nesantaikos kurstymu ar kita neteisėta veikla.

cha cha

Kokie feisai...viską pasakantys..Erikute,ar aplankei sergantį bulbą,pabučiuok,gal infekciją kokią gausi iš meilės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS