Tranzitu į Lenkiją vykusiame vilkike aptikta 4 mln. eurų vertės cigarečių kontrabanda | KaunoDiena.lt

TRANZITU Į LENKIJĄ VYKUSIAME VILKIKE APTIKTA 4 MLN. EURŲ VERTĖS CIGAREČIŲ KONTRABANDA

  • 1

Tranzitu į Lenkiją vykusiame vilkike muitininkai aptiko 4 mln. eurų vertės baltarusiškų cigarečių kontrabandą, pradėtas ikiteisminis tyrimas, penktadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Anot tarnybos, rugpjūčio 20 dieną į Raigardo kelio postą vilkiku „Daf“ atvyko Baltarusijos pilietis, jis muitinės pareigūnams deklaravo tranzitu į Lenkiją per Lietuvą ketinantis vežti 11,6 tonas (290 rulonų) poliesterio pluošto.

Muitininkams patikrinus vilkiką, paaiškėjo, kad rulonai su poliesteriu buvo sukrauti puspriekabės gale siekiant užmaskuoti nelegalių rūkalų krovinį.

Pasak pranešimo, ketvirtadienį paaiškėjo, kad vilkiku iš viso gabentos 1934 dėžės (967 tūkst. pakelių) cigarečių.

Rasta 11 rūšių baltarusiškų cigarečių „Minsk Capital QS“, „Minsk 5 Superslims“, „NZ Gold“, „NZ Black“, „Queen Menthol“, „Dove Mentol“, „Fest“ ir kitų.

„Daf“ vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, o MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai. Vėliau vairuotojas buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – 15 tūkst. eurų piniginį užstatą.

Anot tarnybos, pastaruoju metu kontrabandos srautai yra intensyvesni.

„Jei anksčiau tokio dydžio cigarečių kontrabandos siuntos (kai gabenama apie milijoną pakelių) pasitaikydavo po keletą kartų per metus, dabar tokios sulaikomos kiekvieną mėnesį“, – nurodoma pranešime.

Rugpjūčio 6–ąją Šalčininkuose muitininkai sulaikė 891 tūkst. pakelių rūkalų krovinį (vertė – apie 3,5 mln. eurų). Liepos 29 dieną Kybartuose įkliuvo vilkikas su 1 mln. pakelių cigarečių siunta (vertė viršija 4 mln. eurų). Birželio 30 dieną Prienuose sulaikyta 850 tūkst. pakelių nelegalių cigarečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIRDAS.

ANKSČIAU BUVĘ spekuliantai , TAPO VERSLININKAIS , TAI GAL ATEIS LAIKAS KAIP IR KONTROBNADININKAI TAPS PRAMONININKAIS , NES JŲ APIMTYS DIDESNĖS UŽ SPEKULIANTŲ ..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS