Ugniagesiai gelbėjo Neryje ties Vingio parku skendusią moterį: atrodė, kad laikas sustojo | KaunoDiena.lt

UGNIAGESIAI GELBĖJO NERYJE TIES VINGIO PARKU SKENDUSIĄ MOTERĮ: ATRODĖ, KAD LAIKAS SUSTOJO

  • 1

Vilniuje, Neryje ties Vingio parku, ugniagesių narai išgelbėjo skendusią moterį.

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos narams talkino ir 2-osios komandos ugniagesiai, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Antradienio rytą, gavę pranešimą apie upėje skęstantį žmogų, jie išskubėjo pagalbon.

„Atvykę upės viduryje pamatėme vandens nešamą moterį. Prikabinus prie manęs virvę, kad turėčiau ryšį su krantu, skubiai puoliau į vandenį ir kiek turėjau jėgų, plaukiau jos link. Ji plūduriavo virš vandens. Plaukiau apie 25 metrus. Atrodė, kad laikas sustojo... Priplaukęs, padedamas krante esančių narų, kurie virve traukė mane, tempiau ją į krantą. Moteris vilkėjo striukę ir avėjo batus“, – pranešime pasakoja penkerius metus naru dirbantis ugniagesys Rimvydas Negru.

LNK reportažas:

Pasak jo, tai pirmasis jo gelbėjimo darbas, kai pavyko išgelbėti skęstančio žmogaus gyvybę, nes dažniausiai tekdavo traukti nuskendusiųjų kūnus.

Vyrai džiaugiasi, kad jiems pavyko padaryti tai, kas beveik neįmanoma – išgelbėti upėje skęstančio žmogaus gyvybę, kai jį neša upės ledinio vandens srovė. Antradienį Vilniuje buvo apie 6–7 laipsniai šalčio, jutiminė temperatūra – apie 12 laipsnių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, pernai šalies ugniagesiai gelbėtojai išgelbėjo 38 skendusius gyventojus, vanduo pasiglemžė 106 žmonių gyvybes.

Šiemet iš vandens buvo išgelbėti du gyventojai, deja, dar du nuskendo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vilnietė

Ačiū vyrams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS