Už išviliotus 13 tūkst. eurų sukčiai nusipirko kriptovaliutos | KaunoDiena.lt

UŽ IŠVILIOTUS 13 TŪKST. EURŲ SUKČIAI NUSIPIRKO KRIPTOVALIUTOS

  • 0

Į teisiamųjų suolą sės 13 tūkst. eurų išvilioję ir kriptovaliutos–bitkoinų nusipirkę vyrai, antradienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Bylos duomenimis, kaltinamieji kitų asmenų vardu įgijo uostamiestyje registruotą ir veiklos nevykdančią įmonę. Vėliau, įtariama, prisidengdami įmonės vardu, viename internetiniame skelbimų portale patalpino skelbimą apie parduodamus medžio pjuvenų briketus.

Skelbimu patikėję asmenys, pagal jiems elektroniniu paštu atsiųstas apmokėjimo sąskaitas, pinigus pervedė į kaltinamųjų įsigytos įmonės sąskaitą, tačiau prekių sutartu laiku nesulaukė.

Ikiteisminio tyrimo metu išsiaiškinta, kad į kaltinamųjų sukčiavimo schemą įkliuvo 12 nukentėjusiųjų.

Bylos duomenimis, kaltinamieji už nukentėjusiųjų pinigus įsigijo kriptovaliutos, o vėliau juos pardavė ir pinigus išgrynino.

„Sukčiai kasdien kuria vis naujus scenarijus, kaip iš patiklių žmonių išviliotų kuo didesnes sumas“, – pranešime cituojama prokurorė Virginija Tilvikienė.

Vienas iš kaltinamųjų, 34 metų Anykščių rajono gyventojas, šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę. Jis anksčiau teistas dešimt kartų. Kitas kaltinamasis, 33 metų vilnietis, teistumų iki šiol neturėjo.

Byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui, ją sudaro dešimt tomų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS