Už susidoroti su homoseksualais grasinantį komentarą lietuviui – tūkstantinė bauda | KaunoDiena.lt

UŽ SUSIDOROTI SU HOMOSEKSUALAIS GRASINANTĮ KOMENTARĄ LIETUVIUI – TŪKSTANTINĖ BAUDA

  • 48

Vilniaus miesto apylinkės teismas kaltu dėl neapykantos kurstymo prieš homoseksualius asmenis pripažino užsienyje gyvenantį lietuvį Ž. M. ir skyrė 1700 eurų dydžio baudą.

Bylos duomenimis, pernai birželio 4 dieną M. Ž. po viename socialiniame tinkle publikuoto straipsnio apie Vilniuje įvykusias „Baltic Pride“ eitynes parašė neapykantos kalbą skleidžiantį komentarą, kuriuo žemino homoseksualius asmenis, propagavo jų izoliavimo ir žudymo idėjas.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai, metu nustatyta, kad asmenis dėl jų seksualinės orientacijos niekinantis ir su jais fiziškai susidoroti kurstantis komentaras buvo parašytas nuteistajam esant Norvegijoje.

Anot prokuratūros, Baudžiamajame kodekse numatyta, kad Lietuvos piliečiai ir kiti nuolat Lietuvoje gyvenantys asmenys už užsienyje padarytus nusikaltimus atsako pagal šį kodeksą, jeigu padaryta veika pripažįstama nusikaltimu ir už jos padarymą baudžiama pagal nusikaltimo padarymo vietos valstybės ir Lietuvos baudžiamąją įstatymą.

Atsižvelgiant į tai, Lietuvos piliečiams, nors jie neapykantos kalbą elektroninėje erdvėje skleidžia būdami užsienio valstybėse, gali kilti baudžiamoji atsakomybė Lietuvoje.

Įvertinęs tai, kad ikiteisminio tyrimo metu asmuo pripažino savo kaltę ir dėl to gailėjosi, prokuroras kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas užsienyje gyvenantį lietuvį pripažinti kaltu dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę padarymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (48)

kibir vibir santechnikas

Tai gal pagaliau supras žmonės,kad su taip peršamais skiepais pačiam žmogui nežinant ,vieną kartą bus įšauti čipai,kontroliuosiantys jo veiksmus ir transliuosiantys jo mintis va tokiems virtualiems patruliams?Juk nebereikės šnipinėt komentarų ir avansu bus galima ,,izoliuot ir užkardyt''nepageidaujamas nuomones.Visai galimai Orvelo fantazijos gali virst kūnu.

Tik klausimas

Tai tam žmogui su ,,bukvomis Mė ir Žo'' dabar jau kelias namo tėvus aplankyt jau uždarytas iki nesusimokės ,,patrulinės premijos''?

Anonimas

fju,fju,fju,tokiu psichikos ligoniu demonstravimas K.Dienoje yra pasibiauretinas. Gydyti ,o ne reklamuoti tokios baisios ligos apimtus subjektus , nusikaltimas===ir nepilnameciai skaito "K.D"=== ..demonstruotii toki ligota nukrypima yra nusikaltimas,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS