Vairuotojo elgesys kelyje sukėlė nuostabą: grįžo iš Jungtinės Karalystės? | KaunoDiena.lt

VAIRUOTOJO ELGESYS KELYJE SUKĖLĖ NUOSTABĄ: GRĮŽO IŠ JUNGTINĖS KARALYSTĖS?

  • 2

Pamatę Kelių eismo taisykles (KET) pažeidžiantį lengvojo automobilio vairuotoją, internautai neslėpė nuostabos – kaip šitaip įmanoma?

„Nissan Note“ vairuotojas nusprendė važiuoti prieš eismą – vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas toks KET pažeidimas, socialinio tinklo „Facebook“ naudotojai trečiadienį pasidalijo grupėje „Reidas Vilniuje“. Čia ne vienas stebėjosi šitokio nesaugaus vairavimo ypatumais.

Kiti spėliojo, kad minėto automobilio vairuotojas yra atvažiavęs iš Jungtinės Karalystės, nes būtent ten eismas vyksta kita kelio puse nei Lietuvoje. Treti netruko pašiepti, kad taip tikriausiai vairuoja iš kaimo vietovės į didmiestį atvykęs žmogus.

Portalo žurnalistams susisiekus su Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstove, ji sakė, kad pranešimo apie prieš eismą važiavusį vairuotoją spalio 6 dieną pareigūnai nesulaukė.

Primename, kad transporto priemonių įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant KET reikalavimus ir taip sukeliant pavojingą situaciją (t. y. priverčiant kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų tam, kad būtų užtikrintas asmeninis ar kitų žmonių saugumas), vairuotojui gali užtraukti baudą nuo 170 iki 230 eurų bei nuo trijų mėnesių iki pusės metų palikti jį be vairuotojo pažymėjimo.

Jei transporto priemonę vairuotų asmuo, neturintis vairuotojo pažymėjimo, už pastarąjį pažeidimą jam grėstų bauda nuo 450-600 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

L?

Oi apie Angliją net minties nebuvo sovietmečiu, bet asas net nuo Širvintų iki Ukmergės atvarė kita autostrados puse. Mobiliakų nebuvo, registratorių nebuvo, o kai sustabdė Ukmergėj, asas paprašė įrodymų. Tik po kelių metų paaiškėjo, kad taip vyko lenktynės.

Gija

Nieko nuostabaus, Aš pati važinėjau Anglijoje, labai sunku perprasti kitoki judėjimą. Manau tokiam vairuotojui reikia atleisti ,svarbu kad avarijos nepadarytų.Teko irgi važiuoti ir iš šalutinės i pagrindinę sukti i dešinę, tamai viskas atvirkščiai,ne i dešinę o i kairę visada reikia atkreipti dėmesį, laimė vkad vairuotojas papuolė ,privažiaves priesais manęs, juokėsi ir tada supratau ,kad ne i tą pusę ruošiuosi sukti.Ačiū jam,nerežė tiesiai i priekį ,bet davė suprasti ,kad randuosi ne toje kelio pusėje.Taip turėtų būti ir pas mus,padekime pasiklydusiam o ne tuojau bauskime.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS