Veria širdį: sostinėje mirė namuose pagimdytas naujagimis | KaunoDiena.lt

VERIA ŠIRDĮ: SOSTINĖJE MIRĖ NAMUOSE PAGIMDYTAS NAUJAGIMIS

  • 2

Skaudi netektis šeimai – namuose gimęs kūdikis neišgyveno.

Kaip pranešė sostinės policija, apie 6.21 val. iš namų į Vilniaus ligoninę sutrikus kvėpavimui buvo atvežtas namie pagimdytas kūdikis.

Jis  tą pačią dieną 9.15 val. gydymo įstaigoje mirė reanimuojamas.

Gimdymas vyko viename iš sostinės daugiabučių. „Pagimdžiusi mama teigė, kad jokie gydytojai gimdymo metu nedalyvavo. Gimdymą padėjo priimti vyras“, – LNK žinioms sakė Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovas Tomas Bražėnas.

Nepraėjus parai po gimimo, paryčiais, naujagimio būklė pablogėjo. „Tėvai bandė taikyti kažkokį gaivinimą patys. Paskui suprato, kad tai daryti jiems ne visai sekasi. Jie iškvietė greitąją pagalbą, kuri atvyko už dešimties minučių, ir tą naujagimį gaivino namuose. Toliau gaivindami visą kelią gabeno pas mus į Santaros klinikų Neonatologijos centrą. Na, ir po trijų valandų naujagimis pas mus mirė “, – pasakojo Santaros klinikų Neonatologijos centro vadovas Arūnas Liubšys.

Į ligoninę atvežto naujagimio būklė buvo kritinė. Smurto žymių ant kūnelio nenustatyta. Įtariama mirties priežastis – kraujo užkrėtimas. Kol kas viešai neatskleidžiama, ar gimdymą priėmęs vyras turėjo medicininį išsilavinimą. Miręs kūdikis šeimai – ne pirmagimis.

Nei vyras, nei moteris į policijos akiratį anksčiau nebuvo patekę.

Santaros klinikų gydytojas sako, kad tragedijai už akių užbėgti buvo galima. Signalų buvo ne vienas – naujagimis gimė mažesnio svorio nei įprasta, vaisiaus vandenys buvo pažaliavę. Gimęs blogai žindė krūtį. „Jeigu mama būtų supratus, kad kažkas su vaiku yra negerai, ji būtų pasikvietusi ar šeimos gydytoją, ar būtų kreipusis į gydymo įstaigą iš karto po gimimo, tai, manau, ko gero, tokios tragedijos gal ir nebūtų buvę“, – svarstė A. Liubšys

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Kol kas įtarimai niekam nepareikšti, tačiau tai gali pasikeisti gavus tyrimo išvadas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Julija

Užuojauta šeimai. Pagarba tėveliams, kurie sąmoningai renkasi gimdymą namuose. Ne visada ir gydytojai gali padėti. Skaudu, bet taip atsitinka. Neteiskime.

zigmas

Skaudi žinia, bet atsakomybė šimtą procentų tenka tėvams nes per siaučiantį modernizmą kartais ir piktnaudžiaujama ,arba sąmoningai nenori kūdikio ir tai tikisi lengvinančios atsakomybės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS