Vilkiko kabinoje cigaretes vežęs vilnietis pridarė rūpesčių ir sau, ir darbdaviui | KaunoDiena.lt

VILKIKO KABINOJE CIGARETES VEŽĘS VILNIETIS PRIDARĖ RŪPESČIŲ IR SAU, IR DARBDAVIUI

  • 0

Vilkiko kabinoje į Lietuvą kontrabandą vežęs vilnietis pateikė nemalonų siurprizą savo darbdaviui – dabar vienai bendrovei priklausantis vilkikas gali būti konfiskuotas.

Antradienį apie 2 val. nakties VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai pasirinktinio patikrinimo metu kelyje Saločiai – Pasvalys - Panevėžys, apie 3 kilometrus nuo sienos su Latvija, sustabdė į Lietuvos gilumą važiavusį vilkiką „Renault Premium“ su puspriekabe „Schmitz“. Ant abiejų transporto priemonių buvo lietuviški numeriai. Vilkiką vairavęs 53-ejų Vilniaus gyventojas turėjo visus tvarkingus dokumentus.

Pasieniečiai apžiūrėjo vilkiko kabiną. Ant gultų ir po jais VSAT pareigūnai pastebėjo 5 cigarečių dėžes. Iš viso vilnietis gabeno 2500 pakelių cigarečių „Pall Mall“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Vyrui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Ignalinos pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Vilniečiui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Teismas gali konfiskuoti ir vienai bendrovei priklausantį vilkiką, kuriuo buvo gabenama kontrabanda. Šiuo metu „Renault Premium“ saugomas Ignalinos rinktinėje. Jo savininkai atsiuntė kitą vairuotoją su kitu vilkiku, prie kurio buvo prikabinta ir išgabenta puspriekabė „Schmitz“ su kroviniu.

Vilnietis po apklausos paleistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS