Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro darbuotojams – įtarimai korupcija | KaunoDiena.lt

VILNIAUS APSKRITIES ATLIEKŲ TVARKYMO CENTRO DARBUOTOJAMS – ĮTARIMAI KORUPCIJA

  • 1

Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras (VAATC) dėl įtarimų turto pasisavinimu ir korupcija pirmadienį nuo pareigų nušalino tris darbuotojus.

Šie veiksmai atlikti po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliko poėmius darbuotojų darbo vietose, pranešė VAATC.

STT vėliau pranešė, jog su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atlieka tyrimą dėl įtariamos sisteminės korupcijos ir nusikalstamų finansinių schemų VAATC.

„Situacija sukrėtė. Turime įmonėje įsidiegę ir atnaujiname technines ir organizacines kontrolės priemones, tačiau matyt, kad kažkurie saugikliai nesuveikė. Todėl atliekame vidinį tyrimą ir bendradarbiaujame su teisėsauga, kad būtų nustatytos visos aplinkybės“, – pranešime sakė VAATC direktorius Tomas Vaitkevičius.

Dar vienas darbuotojas, kurio atžvilgiu dabar pradėti procesiniai veiksmai, jau anksčiau atleistas.

Įmonė dar vasarą kreipėsi į Aplinkos apsaugos departamentą bei STT dėl gauto skundo. Pasak direktoriaus, įmonė neturėjo pajėgumų išsiaiškinti skunde minimų aplinkybių, todėl buvo kreiptasi į institucijas.

Pasak T. Vaitkevičiaus, pradėtas vidinis tyrimas, be to, įmonė pasitelkusi ir išorės ekspertus iš naujo įvertins kontrolės priemones įmonėje ir ją atnaujins, kad tokie atvejai nesikartotų.

Daugiau informacijos STT žada pateikti spaudos konferencijoje antradienį. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Iš Šiaulių matyt mokėsi

Perėmė pavyzdį

SUSIJUSIOS NAUJIENOS