Vilniaus pataisos namuose protestuodami žalojosi kaliniai | KaunoDiena.lt

VILNIAUS PATAISOS NAMUOSE PROTESTUODAMI ŽALOJOSI KALINIAI

  • 11

Penktadienio vėlų vakarą į Vilniaus pataisos namus Rasų gatvėje lėkė greitosios pagalbos automobiliai.

Gauta žinia, jog pataisos namuose masiškai save žaloja kaliniai, pradėjo pjaustytis venas, pranešė naujienų portalai. Tokiu būdu kaliniai protestavo prieš bausmių vykdymo kodekso pataisas.

Anksčiau kaliniai pradėjo protesto akciją dėl įsigaliojusio ribojimo rūkyti laisvės atėmimo vietose, penktadienį joje dalyvavo maždaug ketvirtadalis nuteistųjų. Kaliniai  atsisakė valdiško maisto.

Nuteistieji protestuoja dėl nuo antradienio įsigaliojusio draudimo rūkyti uždaro tipo kamerose bei nuo kitų metų įsigaliosiančio draudimo rūkyti įkalinimo įstaigų ligoninių stacionaruose ir pataisos įstaigų sveikatos priežiūros tarnybų antrinės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros padaliniuose. Šie pakeitimai numatyti Seimo priimtose Bausmių vykdymo kodekso pataisose.

Iš viso laisvės atėmimo bausmę atlieka 7100 asmenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Koks skirtumas

Nesat ten ir nezinot kaip jauciasi jie ten, ko cia kipisuojat, sedit laisveje ir dziaukites, o ne smerkit kitus, zalojasi jie ar kaip bando kovot, bet jie kovoja uz savo teises... rukyt ir tai apsurdas neleist, juk ir taip yra apriboti nuo pasaulio, bet prie ko vaikai???????

Anonimas

Tai ko piderai neraso,kad uzdraus su vaikais matitis!!

piktas

jofa.a!!!!!!!!! as neturiu teises rukyti viesose vietose, o jie... gal kas gali benzino kraneli greitukem uzsukti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS