Vilniaus policija sudavė dar vieną smūgį narkotinių medžiagų platinimo rinkai | KaunoDiena.lt

VILNIAUS POLICIJA SUDAVĖ DAR VIENĄ SMŪGĮ NARKOTINIŲ MEDŽIAGŲ PLATINIMO RINKAI

  • 1

Dvi dienas trukusios operacijos metu sulaikyta daugiau kaip 300 tūkst. eurų vertės narkotinių medžiagų, ketvirtadienį pranešė Vilniaus apskrities policija.

Policijos teigimu, vasario pabaigoje Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė daugiau kaip 20 kilogramų kanapių, apie kilogramą kokaino, po kelis šimtus gramų, kaip įtariama, ekstazio tablečių ir psilocibino turinčių džiovintų grybų bei LSD lapelių.

Taip pat sulaikyti ir trys labai didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimu įtariami vilniečiai, kurie, policijos duomenimis, gali būti susiję su sostinės regione veikiančiomis organizuotomis nusikalstamomis struktūromis.

„Policijos pareigūnai, gavę duomenų apie asmenis, besiverčiančius neteisėtu narkotinių medžiagų platinimu Vilniuje, ėmė intensyviai dirbti ir analizuoti gaunamą informaciją apie juos, jų ryšius, gyvenamąsias ar lankymosi vietas, naudojamas transporto priemones, gyvenimo būdą. Susisteminus informaciją, pradėjo aiškėti narkotinių medžiagų platinimo tinklas bei sugalvotos gudrios narkotikų ir pinigų perdavimo schemos“, – rašoma policijos pranešime.

Anot Vilniaus policijos, surinkus pakankamai duomenų apie daromus nusikaltimus ir juos darančius asmenys buvo nuspręsta juos sulaikyti.

„Atliekant neviešo pobūdžio veiksmus, viename sostinės mikrorajone, pavyko užfiksuoti narkotinių medžiagų platinimą „ne iš rankų į rankas“, bet naudojant specialiai tam tikslui parinktą transporto priemonę“, – teigia policija.

Šio – pirmojo operacijos etapo – metu pareigūnai sulaikė asmenį, įsigijusį apie du kilogramus kanapių, o atlikus kratą jo naudojamame garaže rado dar daugiau kaip du šimtus gramų džiovintų grybų ir kelis šimtus tablečių, manoma, sudėtyje turinčių MDMA.

Kokios tiksliai narkotinės medžiagos buvo rastos, nustatys Kriminalistinių tyrimų specialistai, atlikę objektų tyrimus.

Kitą dieną policijos pareigūnai sulaikė dar du asmenis, kurių naudojamose patalpose ir nuomojamuose butuose rasta apie 20 kilogramų kanapių, maždaug kilogramas kokaino ir psichotropinės medžiagos LSD lapeliai.

Dalis medžiagų buvo paslėpta seife, kurį pareigūnai atidarė į pagalbą pasitelkę ugniagesius gelbėtojus.

Policijos teigimu, du iš įtariamųjų teismas leido suimti. Manoma, kad sulaikytųjų šiame tyrime gali būti ir daugiau.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

GALERIJA

  • Vilniaus policija sudavė dar vieną smūgį narkotinių medžiagų platinimo rinkai
  • Vilniaus policija sudavė dar vieną smūgį narkotinių medžiagų platinimo rinkai
  • Vilniaus policija sudavė dar vieną smūgį narkotinių medžiagų platinimo rinkai
  • Vilniaus policija sudavė dar vieną smūgį narkotinių medžiagų platinimo rinkai
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

labai maža sumelė

kažkaip graudu žiūrėti į narkomanų vaikus, kreivi, paliegę, mokytis negali, galvelės tabaluoja,... elgiasi bjauriai, nedrausmingi, nachališki, nes žino, kaip lengvai uždirbami 200 eurų, o už tiek jų darželio aklėtoja ar mokyklos mokytoja gyvena visą mėnesį... ir jie užaugę darys tą patį, ką jų tėvai, jau dabar jie tuo pačiu užsiima, išnešioja kvaišalus po apylinkes, surenka informaciją, kas iš klasiokų tėvų pajėgūs susimokėti už prabangesnę dozę, kas nusipijokavo ir pigiai butą parduoda... graudu. Kažkaip nebe vietoje tie svarstymai, kad švietimas - neva, svarbu, kad reikia vaikus į mokyklą leist - na, reikia, juk narkomanams reikia rinkos...ir kuriama jie nuo pat nėštumų planavimo - kad gimtų dozių vartotojai ir narkodileriai --- pelnas didelis, niekur kitur tiek negausi... gyvenimas viliojantis, be problemų, tereikia rast priekvailę, kuri nesiabortuos ir narkomano kokio supuvusio vaiko neišmes į kaimo tupyklos duobę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS