Pataria nerizikuoti: už pasivaikščiojimą užšalusia Nerimi – baudos | KaunoDiena.lt

PATARIA NERIZIKUOTI: UŽ PASIVAIKŠČIOJIMĄ UŽŠALUSIA NERIMI – BAUDOS

  • 3

Vilniaus miesto savivaldybė pasidalijo informacija, kurioje įspėjo užšalusia Nerimi besiruošiančius pasivaikščioti žmones – nubaustų jau ne vienas.

„Vilniečiai, žiemos malonumai yra malonumai tada, kai jais galima džiaugtis saugiai ir nerizikuojant savo ar aplinkinių sveikata. Akyla savivaldybės akis pastebėjo, kad šiomis dienomis ant užšalusios Neries mėgstate ir pasivaikščioti, ir gal net „asmenukę“ padaryti“, – rašoma Vilniaus savivaldybės feisbuke.

Atsižvelgiant į tai, sostinės valdžios atstovai primena, kad dėl unikalaus kadro geriau nerizikuoti savo ir artimųjų gyvybe. Be to, taip besielgiant gali grėsti ir bauda.

„Vien per vakar dieną specialią „vaikštinėtojo ledu“ premiją gavo dvylika neatsargių žmonių. Tiesa, pirmąkart bauda labiau simbolinė – vos aštuoni eurai, bet žinutę vilniečiai turėjo suprasti“, – barėžiama socialinio tinklo įraše.

Primename, kad LR administracinių nusižengimų kodekso 491 straipsnyje nurodyta, kad Savivaldybių tarybų patvirtintų saugaus elgesio paviršinių vandens telkinių vandenyje ir ant paviršinių vandens telkinių ledo taisyklių pažeidimas užtraukia baudą nuo šešiolikos iki 60 eurų. O pakartotinai padarytas pažeidimas – nuo 60 iki 140 eurų.

GALERIJA

  • Pataria nerizikuoti: už pasivaikščiojimą užšalusia Nerimi – baudos
Vilniaus miesto savivaldybės feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

anonimas

Turėtu pastoviai trypčioti paupy darbuotojai su portatyviniais baudu [kasos] aparatais . o tai niekas iždo pildyti nė nemano .

Komentaras

....upė - ne bala, ji nuolat teka. Kur susidaro stipresnės srovės ten ledas plonesnis arba visai nėra, atsiveria properšos.Taigi , vieną koją statai tvirtai , kitą - nevisai. Žmonėm gal ir nereiktų drausti, bet jei reiktų gelbėti tada susimokėti tokiems po kokį 3k euriukų ir ramu....

Idiotai

Tai gal ir žvejus gaudykite ant ledo :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS