Iš vilniečių sukčiai išviliojo per 10 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

IŠ VILNIEČIŲ SUKČIAI IŠVILIOJO PER 10 TŪKST. EURŲ

  • 6

Iš vilniečių sukčiai, pasinaudodami išgautais elektroninės bankininkystės duomenimis ar kortelėmis, išviliojo per 10 tūkst. eurų, skelbia Vilniaus policija.

Iš viso informuojama apie keturis tokius sukčiavimo atvejus, apie kuriuos pranešta pastarosiomis dienomis.

Vilniuje, Titnago gatvėje gyvenantis kuomet 1989 metais gimęs vyras informavo, kad  nuo vasario 8 dienos iki vasario 21 dienos nepažįstamas asmuo, paskambinęs telefonu ir prisistatęs policijos darbuotoju, įkalbėjo jį mobiliojo ryšio telefone įdiegti programėlę „Paysend“, kurią atidaręs ir vėliau ištrynęs, pastebėjo, kad iš jo banko sąskaitos pasisavinta 1 715 eurų.

Vasario 24 d. apie 15.25 val. Saulėtekio gatvėje, nepažįstamas asmuo, paskambinęs telefonu ir prisistatęs Migracijos departamento darbuotoju, iš 2002 metais gimusio jaunuolio apgaule išviliojo elektroninės bankininkystės ir asmens duomenis bei iš jo sąskaitos pasisavino 900 eurų.

Tuo metu ketvirtadienį 16.36 val. Architektų gatvėje nepažįstamas asmuo, paskambinęs telefonu ir prisistatęs policijos darbuotoju, iš 1957 metais gimusios moters apgaule išviliojo banko mokėjimo kortelę, kurią ji perdavė atėjusiam nepažįstamam vyrui.

Vėliau ji pastebėjo, kad iš banko sąskaitos, pasinaudojus jos banko mokėjimo kortele, pasisavinta 7 356 eurai.

Taip pat ketvirtadienį apie 16 val. Vilniaus rajone, Bendorių kaime, paspaudus į mobiliojo ryšio telefoną gautą aktyvią nuododą ir suvedus banko kortelės duomenis, iš 1972 metais gimusios moters banko sąskaitos apgaule pasisavinta 780 eurų.

Visais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl svetimo turto įgijimo apgaule, sukčių išviliotos mokėjimo kortelės atveju tyrimas pradėtas ir dėl neteisėto svetimų mokėjimo priemonių panaudojimo. Už minimus nusikaltimus gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki šešerių-aštuonerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

geriausia santaupų apsauga...

pervestus į tavo sąskaitą pinigėkius iškart nusiimk ir ok...

to arturas

tie"rusakalbiai" labai dar gali būti lietuviai.Pasakojo GB dirbęs - lietuviai dar ne tokių fintų sugalvoja kaip lietuvius apvogt. Be jokio telefoninio skambučio.

Arturas

Visi šie sukčiai rusakalbiai, nekalba lietuviškai ir nesupranta. Taikinys-Lietuvos rusakalbiai. Paklausk to “policininko” ko nors lietuviškai ir meta ragelį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS