Vilniuje nusileido lėktuvas, pilnas nusižengusių lietuvių: juos lydėjo 70 Anglijos pareigūnų | KaunoDiena.lt

VILNIUJE NUSILEIDO LĖKTUVAS, PILNAS NUSIŽENGUSIŲ LIETUVIŲ: JUOS LYDĖJO 70 ANGLIJOS PAREIGŪNŲ

  • 19

Iš Londono specialiu reisu į Vilniaus oro uostą antradienį atskraidinti 22 Lietuvos piliečiai, iš Anglijos išsiųsti už įstatymų pažeidimus. Lietuvius lydėjo 70 Anglijos pareigūnų. Trys išsiųstieji buvo ieškomi ir Lietuvoje.

Antradienį po vidudienio specialiu reisu iš Anglijos sostinės Londono į Vilnių buvo parskraidinti 22 Lietuvos piliečiai, kuriems yra nuo 20-ies iki 51-erių, nurodoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešime.

Jie iš Anglijos buvo išsiųsti už įstatymų pažeidimus. Parskraidintuosius lydėjo 70 Anglijos pareigūnų. Be įgulos, daugiau kitų keleivių lėktuve nebuvo.

Atvykę prie orlaivio trapo pasieniečiai visus 22 Lietuvos piliečius savo transportu pristatė į Vilniaus oro uosto pasienio užkardą. Anglijos pareigūnai iš lėktuvo neišlipo ir netrukus išskrido atgal.

Tikrindami Lietuvos piliečių dokumentus pasieniečiai išsiaiškino, kad trijų išsiųstųjų paieška paskelbta ir Lietuvoje. Vilniaus policija 38-erių sostinės gyventojo paiešką paskelbė beveik prieš dvejus metus. Vyras yra nuteistas už nusikaltimo padarymą. Pasieniečiai po apklausos ir formalumų sutvarkymo jį vėliau perdavė į Vilniaus oro uosto pasienio užkardą atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

Dar du parskraidintieji, 20-ies kaunietis ir 22-ejų panevėžietis, nuo praėjusių metų liepos buvo ieškomi Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos, nes vengė atlikti karo prievolę. Jiems pasieniečiai įteikė šaukimus atvykti pas paieškos iniciatorių ir paleido.

Po apklausų paleisti buvo ir likusieji 19-a Anglijos įstatymų pažeidėjų. Jie Lietuvoje turės nustatytą laiką saviizoliuotis – dėl to Vilniaus oro uoste dirbantys Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai atliko būtinas patikras ir formalumus.

Beje, prieš išskrendant visiems 22 lietuviams Anglijoje buvo atlikti testai dėl COVID-19. Visų testų rezultatai buvo neigiami.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 194 asmenis, kurie dėl įvairių priežasčių buvo ieškomi Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Smalsutė

Čia nauji Karbauskio tvarto rinkėjai ?

Klausimas

Ar jau paleido vargselius, o pasalpas isdalino?

ANGLIJAI, KAIP IR VISAI EUROPOS SĄJUNGAI

Iš naujų įstojusių valstybių buvo reikalingi aukštos kvalifikacijos darbuotojai. Jie tą ir padarė. Išsiurbė visus dorus ir gerus darbuotojus, o šiukšles grąžina atgal. Kam jiems juos sodinti į savo kalėjimus ir dykai šerti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS