Vilniuje nuteistasis iš darbo į pataisos namus grįžo su amfetamino pakuote | KaunoDiena.lt

VILNIUJE NUTEISTASIS IŠ DARBO Į PATAISOS NAMUS GRĮŽO SU AMFETAMINO PAKUOTE

  • 0

Vilniaus pataisos namų nuteistasis, turintis teisę išvykti be sargybos už pataisos įstaigos ribų, iš darbo grįžo su amfetamino pakuote.

Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai turėjo  informacijos, kad minėtas asmuo gali turėti narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

Jie pasitiko nuteistąjį ir jį informavo, kad bus atlikta visuminė asmens ir daiktų krata, bei pasiūlė savanoriškai pareigūnams atiduoti nuteistiesiems draudžiamus turėti daiktus, jeigu tokių jis turi, pranešė Kalėjimų departamentas.

Nuteistasis iš striukės kišenės ištraukė ir pareigūnams pateikė permatomą polietileninį maišelį. Jo viduje buvo baltos spalvos neaiškios kilmės milteliai – daugiau kaip keturi gramai.

Nuteistasis pats prisipažino, kad polietileninio maišelio viduje esantys milteliai, tai – psichotropinė medžiaga amfetaminas. Iš jo atnešto kiekio išeitų ne viena dozė vartojantiems kvaišalus.

Dėl šio įvykio Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Laisvės atėmimo bausmė minėtam asmeniui gali pailgėti iki dvejų metų.

Kalėjimų departamento duomenimis, vien šiemet pradėti ne mažiau kaip 69 ikiteisminiai tyrimai, kai atvirųjų kolonijų arba turintys teisę išeiti be sargybos nuteistieji gabeno arba turėjo narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

Visose Lietuvos pataisos įstaigose tokių tyrimų nuteistiesiems per šių metų 11 mėnesių iš viso pradėta 440.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS