Vilniuje surastas Rusijos pilotas prašo prieglobsčio Lietuvoje | KaunoDiena.lt

VILNIUJE SURASTAS RUSIJOS PILOTAS PRAŠO PRIEGLOBSČIO LIETUVOJE

Lietuvos pasieniečiai penktadienio vakarą registravo Rusijos oro pajėgų piloto leitenanto Dmitrijaus Mišovo prieglobsčio prašymą, jis apgyvendintas specialiose patalpose.

„Vakar registruotas jo prieglobsčio prašymas, atliekami pirminiai tokiais atvejais numatyti veiksmai, jis apgyvendintas viename iš VSAT padalinių, prieglobsčio prašytojų patalpose“, – BNS šeštadienį sakė Valstybės sienos apsaugoa tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis.

Pasak jo, VSAT padaliniuose yra specialios prieglobsčio prašytojų patalpos.

„Jis yra pareigūnų priežiūroje, standartinė prieglobsčio prašymo procedūra“, – BNS teigė VSAT atstovas.

Gali būti jis susietas su Rusijos opozicinėmis organizacijomis, gali būti provokacija, ko mes irgi neatmetame.

Kaip skelbė BNS, penktadienio pavakarę rusų pilotą Vilniuje surado Lietuvos pasieniečiai ir jį apklausė. Rusijos pilietis neturėjo teisėtą atvykimą į Lietuvą patvirtinančių dokumentų.

Pirminiais duomenimis, rusų pilotas S. Mišovas į Lietuvą pateko ne per išorės, o per ES vidaus sieną, kur pagal Šengeno teisyno reikalavimus užtikrinamas laisvas asmenų ir prekių judėjimas be pasienio kontrolės.

Vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius penktadienį sakė, kad rusas į Lietuvą galėjo patekti iš Lenkijos arba Latvijos teritorijos.

Anot viceministro, pirmiausia bus vertinamos grėsmės nacionaliniam saugumui. A. Abramavičius kalbėjo neatmetantis, kad šis įvykis gali būti provokacija.

„Gali būti jis susietas su Rusijos opozicinėmis organizacijomis, gali būti provokacija, ko mes irgi neatmetame, nes laikas pasirinktas labai tikslingai, artėjant NATO viršūnių konferencijai“, – sakė jis.

„Tam tikra prasme tokia diskreditavimo galimybė yra, nes kai pirma nesikreipiama į institucijas, o pirma einama į BBC tarnybą, išplatinami pranešimai, tai daug įvairiausių klausimų – nuo atviro opozicionieriaus iki atviro provokatoriaus“, – pridūrė viceministras.

Jis taip pat sakė, kad šiuo metu pavojaus viešajai rimčiai ar nacionaliniam saugumui nėra.

Valstybės saugumo departamentas anksčiau penktadienį BNS patvirtino turintis informacijos apie minimą asmenį ir situaciją, tačiau jos viešai neteikia.

BBC Rusijos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad Rusijos oro pajėgų pilotas, leitenantas D. Mišovas, gegužės pabaigoje pabėgo į Lietuvą, papasakojo apie okupantų nuostolius Ukrainoje.

Publikuotame interviu su D. Mišovu nurodoma, kad šis į vieną iš Baltijos šalių pabėgo gegužės 28 dieną ir publikacijos dieną kreipėsi į Lietuvos migracijos pareigūnus. Anot piloto, jis buvo sraigtasparnio įgulos vado padėjėjas, vėliau tapo karinio sraigtasparnio pilotu-operatoriumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Aras-maras

Išsiųsti į ruskojazyčną šalį:Bulgariją,Serbiją ir t.t.

Expert z Wilno

Von iš čia į ten ,iš kur atsirado.Jokių kalbų.

Domas

Būrimas iš kavos tirščių čia netinka. O tarnybos, manau, prisikas prie tiesos. Gal žmogus nėra homosovietikus, suvokia realybę ir galvoja sveikai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS