Žiniasklaida: prokuratūra nutraukė tyrimą dėl Rusiją šlovinusio šalčininkiečio | KaunoDiena.lt

ŽINIASKLAIDA: PROKURATŪRA NUTRAUKĖ TYRIMĄ DĖL RUSIJĄ ŠLOVINUSIO ŠALČININKIEČIO

Prokuratūra nutraukė tyrimą dėl Šalčininkų rajono gyventojo, kuris paviešintame įraše šlovino Rusiją, menkino Lietuvą ir grasino išžudyti parlamentarus, jei kas duotų ginklą, antradienį pranešė TV3 televizija.

„Ikiteisminis tyrimas dėl, įtarta, kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę buvo nutrauktas nenustačius, kad buvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, – teigiama televizijai perduotame Vilniaus apygardos prokuratūros atsakyme.

Genadijumi Rogaču prisistatantis vaikinas pernai lapkritį socialiniame tinkle „Youtube“ paviešintame vaizdo pokalbyje reiškė palaikymą Rusijos karui Ukrainoje ir menkino Lietuvą, teigė, kad jei kas „duotų kalašnikovą“, iššaudytų visą Seimą.

Vaizdo įrašą su Lietuvos piliečiu, kuris prisistatė 22 metų G. Rogaču, paviešino ukrainietis Edgaras Mirotvorecas, savo socialiniuose tinkluose besidalinantis pokalbiais, kuriuose jis apsimeta Rusiją palaikančiu asmeniu. Dialogo metu vyras provokuoja pašnekovus, o kas pritaria Rusijos režimui – viešina savo socialiniuose tinkluose.

Policija ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo jaunuolio atžvilgiu pradėjo pernai gruodį, po parlamentaro, dabartinio krašto apsaugos ministro Lauryno Kasčiūno, gyventojų kreipimosi į prokuratūrą.

Naujienų portalas 15min skelbė, kad G. Rogačas 2022 metais Lietuvoje baigė privalomąją karo tarnybą ir yra parengtojo rezervo karys.

Gairės: Šalčininkų rajono gyventojas, šlovino Rusiją, prokuratūra, nutrauktas tyrimas, Genadijus Rogačas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS