Visuomenėje vis dar diskutuojama apie vegetarizmo, veganizmo bei žaliavalgystės (augalinės mitybos) naudą: vyrauja įsitikinimas, kad tokia mityba nesuteikia reikalingo energijos kiekio, o kompensuoti mėsos nėra kuo.
Be to, kalbama, kad toks maistas neskanus, o ir pasigaminti visaverčių patiekalų be mėsos – neįmanoma misija. Tačiau kai kurie žmonės tokius įsitikinimus paneigia.
Žinomas atlikėjas Edgaras tikino, kad po to, kai atsisakė mėsos, žuvų, kiaušinių, kai nebegeria kavos, juodosios bei žaliosios arbatos, sutvarkė dienos režimą, pagerėjo jo sveikata ir atsirado energijos kasdienius darbus atlikti dvigubai greičiau.
"Mėsoje gausu baltymų, kurie yra statybinė organizmo medžiaga, o energija kyla iš angliavandenių: sudėtinių ir paprastųjų. Sudėtiniai gaunami iš grūdinių kultūrų, paprastieji – iš vaisių: tiek natūralių, tiek džiovintų. Tad energija tikrai nėra iš mėsos, netgi atvirkščiai: per daug mėsos gali pridaryti žalos", – tvirtino dainininkas.
"Kokteilio" pozicija
Galite pritarti, galite ginčytis
Gerkite žaliąją arbatą
Sustiprinti imunitetą gali padėti įvairios maistinės žolelės ir vaistažolės, pavyzdžiui – ežiuolė. Įrodyta, kad ji palaiko normalią imuninės sistemos veiklą. Daug vitamino C turi vaisiai ir uogos bei rauginti kopūstai.
Žaliojoje arbatoje gausu ne tik vitamino C, bet ir E, provitamino A, kalio, mangano, fluoro, geležies, karotino. Imunitetą stiprinti taip pat padeda imbieras.
Labai sveika vartoti medų su cinamonu, medų, sumaišytą su citrinos sultimis ir tarkuota imbiero šaknimi. Tačiau tokių mišinių nelaikykite šaldytuve, o tirpinkite šiltame vandenyje ar valgykite užtepę ant varškės sūrio.
Linksmieji tirščiai
– Papasakokite, Jonai, kaip supratote, kad namie yra kažkas svetimas?
– Mūsų šeimoje nėra įprasta iš už nugaros tvoti per galvą taburete.