Kiekvienas maitinasi savaip | KaunoDiena.lt

KIEKVIENAS MAITINASI SAVAIP

Visuomenėje vis dar diskutuojama apie vegetarizmo, veganizmo bei žaliavalgystės (augalinės mitybos) naudą: vyrauja įsitikinimas, kad tokia mityba nesuteikia reikalingo energijos kiekio, o kompensuoti mėsos nėra kuo.

Be to, kalbama, kad toks maistas neskanus, o ir pasigaminti visaverčių patiekalų be mėsos – neįmanoma misija. Tačiau kai kurie žmonės tokius įsitikinimus paneigia.

Žinomas atlikėjas Edgaras tikino, kad po to, kai atsisakė mėsos, žuvų, kiaušinių, kai nebegeria kavos, juodosios bei žaliosios arbatos, sutvarkė dienos režimą, pagerėjo jo sveikata ir atsirado energijos kasdienius darbus atlikti dvigubai greičiau.

"Mėsoje gausu baltymų, kurie yra statybinė organizmo medžiaga, o energija kyla iš angliavandenių: sudėtinių ir paprastųjų. Sudėtiniai gaunami iš grūdinių kultūrų, paprastieji – iš vaisių: tiek natūralių, tiek džiovintų. Tad energija tikrai nėra iš mėsos, netgi atvirkščiai: per daug mėsos gali pridaryti žalos", – tvirtino dainininkas.

"Kokteilio" pozicija

Galite pritarti, galite ginčytis

Gerkite žaliąją arbatą

Sustiprinti imunitetą gali padėti įvairios maistinės žolelės ir vaistažolės, pavyzdžiui – ežiuolė. Įrodyta, kad ji palaiko normalią imuninės sistemos veiklą. Daug vitamino C turi vaisiai ir uogos bei rauginti kopūstai.

Žaliojoje arbatoje gausu ne tik vitamino C, bet ir E, provitamino A, kalio, mangano, fluoro, geležies, karotino. Imunitetą stiprinti taip pat padeda imbieras.

Labai sveika vartoti medų su cinamonu, medų, sumaišytą su citrinos sultimis ir tarkuota imbiero šaknimi. Tačiau tokių mišinių nelaikykite šaldytuve, o tirpinkite šiltame vandenyje ar valgykite užtepę ant varškės sūrio.

Linksmieji tirščiai

– Papasakokite, Jonai, kaip supratote, kad namie yra kažkas svetimas?

– Mūsų šeimoje nėra įprasta iš už nugaros tvoti per galvą taburete.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

TA-A-A-IP

Lai gerbiamas Lubys padirbeja statybose prie betono maisykles ar kt.,prie keliu tiesimo,pas ukininka ir ne viena diena,o koki meneseli-diena is dienos,stai tada pamatys ar salotos lapas ir morka duos jam energijos.Na,o jei dirbti nesinori,lai pabegeja maratona,ne km,o kokia 10,ir taip kasryt,lai pakilnoja senelius ar neigaliuosius slaugos ligoninese,tada bus galima skelbti,kad zoliavalgyste panaceja ir duoda daug jegu ir energijos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS