Ką daryti – mane puola skruzdėlytės? | KaunoDiena.lt

KĄ DARYTI – MANE PUOLA SKRUZDĖLYTĖS?

Mažos faraoninės skruzdėlytės gali patekti net į šaldytuvą, sako gamtininkas Selemonas Paltanavičius. Jis pataria, ką daryti, kai užpuola šie maži vabzdžiai.

Į LRT radiją paskambinusi Margarita iš Vilniaus sako kenčianti nuo mažų jos butą užpuolusių skruzdėlyčių. Moters žodžiais, jos ją tiesiog „ėda“. „Vasario mėnesį viena kita pasirodydavo bute, o dabar... Jau trys paros be miego, nerandu sau vietos, visur eina, puola, graužia – negaliu. Mažytės jos, vos matomos. Ką daryti?“ – klausia susirūpinusi moteris.

Jai atsako gamtininkas Selemonas Paltanavičius. Anot jo, šie maži vabzdžiai – maždaug prieš šimtą metų pas mus paplitusios faraoninės skruzdėlytės. Gamtininkas pasakoja, kad jos gyvena sienų plyšiuose ir kartais net tokiuose mažuose, kad sunku įmatyti. Šios skruzdėlytės ieško maisto produktų, o būdamos labai nedidelės, patenka net į šaldytuvus.

„Tai nelabai malonus vaizdas. […] Reikėtų nusipirkti augalų apsaugos priemonių, kurios yra nuo skruzdėlių, ir išdėlioti prie tų skruzdėlių takelių. Tai pati veiksmingiausia priemonė“, – sako S. Paltanavičius.

Jo žiniomis, seniau kovai su faraoninėmis skruzdėlėmis buvo naudojam borokso milteliai, kurie buvo sumaišomi su medumi arba su kokia nors kita saldžia mase, pavyzdžiui, sirupu.

„Bet nežinau, ar šiandien vaistinėse borokso galima nusipirkti, todėl geriau parduotuvėse pirkti jau paruoštas priemones“, –  teigia S. Paltanavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Thomas

Pati efektyviausia priemonė "domovoj" nuo tarakonų ir skruzdėlikių. Ji parduodama turgavietėse, kur rusų tautybės moterys prekiauja įvairiausiais vaistais ir tuo nuodu. Jis supiltas į špricą, labai patogus naudoti, kainuoja 6 Lt, tik reikia ant pakuotės pažiūrėti jo galiojimo laiką. Namuose reikia prikarpyti mažų kartono gabaliukų (dėžutės nuo bet kokio įpakavimo) 5x5 cm, ant kiekvieno gabaliuko iš šprico išspausti po 2 atskirus lašelius ir išdėlioti po visą butą pakampiuose ir ant jų takų . Ir taip palikti apie 30 d, nesudžiūsta. Neliks nei vieno tarakono nei skruzdėlės. Net nežinosi kur jos dingo.

ANGELA

IŠNAIKINAU "DUSTU", PABARSČIAU PASIENIAIS, PALAIKIAU KELIAS DIENAS, PO TO KRUOPŠČIAI IŠPLOVIAU. PAKARTOJAU PO 2 SAVAIČIŲ.sKRUZDĖLYČIŲ NELIKO NĖ KVAPO.

Darata

Skruzdelytes isnaikina BOROKSO milteliai. Atidarykit visas elektros roZetes, telefono dangtelius, visus irengimus sienoje ideti ar ant sienos kur yra skylutes atidaryti ir ipurksti ar su mazu sauksteliu tiesiog iberti Borokso milteliu be jokio medaus o po to rozetes ir kitus dangtelius sudeti kur buvo. Jei bute yra sienoje itrukimu tai ir I juos iberkite tu milteliu. Tai labiai efektingai padeda jas isnaikinti. Jei turite tiek daug tai galite sumaisyti boroksa su medumi ir padeti ant palanges kur naminis gyvuliukas nepasieks- iklimps Skruzdelytes isnesios miltelius ant koju po visus itrukimus, kuriu jus galbut net nematot ir greiciau isnyks, o jei jus sumaisysite su medumi, tai jos iklimps i medu ir toliau nenueis. As ta zinau is savo patyrimo turejau name daug tu skruzdelyciu. Isnyko tiktai nuo BOROKSO milteliu. As nenaudojau jokio mmedaus. Jei pirma karta nepades PAKARTOKITE. Tikrai isnyks. Milteliai geriau negu koks skystis. JAV profesionalai naudoja tik BOROKSO MILTELIUS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS