Apskrudintų tunų salotos | KaunoDiena.lt

APSKRUDINTŲ TUNŲ SALOTOS

  • 0

Reikės (3 porcijoms)

200 g šviežio tuno,

50–70 g salotinės sultenės,

100 g ožkų sūrio,

1 saujos anakardžių,

15 vnt. žaliųjų alyvuogių, įdarytų paprika,

1 svogūno,

2 česnako skiltelių,

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,

1 šaukšto sezamų aliejaus,

0,5 šaukšto maltos saldžiosios paprikos,

pagal skonį druskos,

pagal skonį maltų juodųjų pipirų,

žiupsnelio kalendros.

Paruošimo būdas

Pirmiausia nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus. Kol jie džiūsta, nuplaukite, nusausinkite ir apskrudinkite anakardžius (puode ant silpnos ugnies arba orkaitėje – kaip patogiau).

Paruoškite padažą: smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepkite juos su alyvuogių aliejumi. Kai svogūnai jau bus švelniai parudavę, įspauskite į juos česnaką ir dar minutę pakepkite. Nuimkite nuo ugnies. Mišinį įdėkite į maisto smulkintuvą, įpilkite sezamų aliejaus ir įberkite saldžiosios paprikos. Viską sumaišykite.

Pradėkite komponuoti salotas lėkštėje. Pagamintą padažą dėkite į lėkštę, galite šiek tiek jį meniškai padekoruoti. Ant viršaus dėkite salotų lapus. Pabarstykite skrudintų riešutų, perpus perpjautų alyvuogių. Galiausiai sudėkite pjaustytą ožkų sūrį.

Šviežią tuną (filė) pabarstykite druska, pipirais ir džiovinta kalendra. Įdėkite į su alyvuogių aliejumi įkaitintą keptuvę (kiek aukštesnė nei vidutinė ugnis). Apskrudinkite vieną pusę, vėliau antrą taip, kad barstiniai prikeptų prie tuno, paviršius imtų keisti spalvą, o vidus išlaikytų beveik pirminį rausvumą.

Išimkite tuną iš keptuvės ir padėkite ant pjaustymo lentelės. Supjaustykite dailiais gabalėliais ir sudėkite juos ant paruoštų salotų. Siūlau tuno nekepti iš anksto ir pjaustyti jį tik prieš pat dedant ant salotų ir jomis vaišinantis arba vaišinant svečius.

Gairės: tunas, salotos, receptas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS