Aštri vištiena su česnaku ir laimu | KaunoDiena.lt

AŠTRI VIŠTIENA SU ČESNAKU IR LAIMU

  • 2

Gana greitai paruošiamas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Bus taip aštru, kaip paskirstysite aštriųjų prieskonių proporcijas.

Gana greitai paruošiamas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Bus taip aštru, kaip paskirstysite aštriųjų prieskonių proporcijas.

Sudėtinės dalys:
Vištiena, 700 g
Druska, žiupsnelis
Česnakas, 1 a. šaukštelis
Svogūnas, 1 a. šaukštelis
Aitriosios paprikos, 1 a. šaukštelis
Čiobreliai, žiupsnelis
Žalioji citrina, 3 v. šaukštai
Saldžiosios paprikos, 1 a. šaukštelis
Sviestas, 2 v. šaukštai
Alyvuogių aliejus, 3 v. šaukštai


Gaminimas:
Dėmesio: šiam receptui naudosime vištienos krūtinėlę (2 pilnas krūtinėles arba 4 vnt. puselių), česnako ir svogūno miltelius bei žaliosios citrinos (laimo) sultis.

Nedideliame dubenyje sumaišome sausus prieskonius: druską, aitriosios ir saldžiosios paprikos miltelius, džiovinto čiobrelio, po 1/3 šaukštelio svogūno ir česnako miltelių;
Perpjauname pilną krūtinėlę pusiau, padedame ant sviestinio popieriaus lakšto, kurį užlenkiame. Tuomet kočėlu (kuris skirtas kočioti tešlai) pamušame krūtinėlės gabalėlį iki 1 cm storio. Apibarstome mėsą prieskoniais iš abiejų pusių, vėl užlenkiame į sviestinį popierių ir švelniai pamušame kočėlu, kad prieskoniai geriau įsigertų. Taip padarome su visomis keturiomis krūtinėlės puselėmis.

Didelę keptuvę (arba tiesiog kepimo formą, kurios danga neleidžia maistui prisvilti/prikepti) dedame ant vidutinės kaitros, įdedame keletą šaukštų sviesto, įpilame alyvuogių aliejaus. Apkepame vištienos muštinius iš abiejų pusių (po 5-6 min.). Tuomet į tą pačią keptuvę įpilame 3 v. šaukštus laimo sulčių bei sudedame likusią česnako ir svogūno miltelių dalį. Pamaišome ir leidžiame pasitroškinti mėsai dar apie 6 min.

Aštrią vištieną tiekiame su ryžiais ir salotomis! (šiuo atveju svečiai pageidavo bulvių…). Gero apetito!

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

mmm

Laimas tai zalioji citrina.

Kas kas

Kas tas "laimas"?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS