A. Ivanauskas: mėsą marinuoti su majonezu – ne geriausia išeitis | KaunoDiena.lt

A. IVANAUSKAS: MĖSĄ MARINUOTI SU MAJONEZU – NE GERIAUSIA IŠEITIS

  • 5

Šią vasarą viduryje savaitės švenčiamos Joninės kelia papildomų rūpesčių, kaip ir kur jas sutikti, kaip tarp darbų spėti paruošti vaišes Jonams ir Janinoms bei, galiausiai, ką gaminti. Apie tai „Virtuvės mitų griovėjai“ (VMG) rekomenduoja pagalvoti dar šiandien, o rytoj visus kviečia į netradicines Joninių sutiktuves sostinės centre su DJ muzika ir kepsninėmis ant prekybos ir pramogų centro „Ozas“ stogo.

„Planuodami šventę atvirame ore, šiandien apsispręskite, kokią mėsą rytoj kepsite. Jei planuose – visos vištos kepimas, tuomet geriausia ją marinate palikti per naktį, tačiau blauzdelėms ar filė užtenka ir kelių valandų. Ruošdami marinatą mėsai, derinkite dvi sudedamąsias dalis – rūgštį, pavyzdžiui, citrusinių vaisių – žaliųjų citrinų, apelsinų sultis, vyno actą, ananasus, kivius, jogurtą, ir aliejų. Viską pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis“, – pataria VMG komandos lyderis Alfas Ivanauskas ir paneigia mitą, jog geriausia mėsą marinuoti su majonezu.

Pasak jo, marinuojant mėsą prieskonių mišiniu, svarbu jo netrinti per stipriai – taip pažeidžiama mėsos faktūra ir rizikuojama padauginti prieskonių. „Prieš kepdami mėsą nepamirškite jos nusausinti popieriniais rankšluoščiais – labai drėgni kepsniai nepaskrunda. Ir galiausiai – nekilnokite labai dažnai kepsninės dangčio ir nevartykite mėsos. Geriausią skonį kepsniai įgauna tada, kai kuo ilgiau išbūna neliečiami, išskyrus, žinoma, šašlykus“, – sako A. Ivanauskas. 

Nusprendusiems Joninėms lauke ant kepsninių kepti kiaulieną, jis primena, jog nugarinė yra kietesnė nei kiaulienos išpjova, todėl ją kepti reikės ilgiau. „Kelias minutes iš abiejų pusių palikę virš karštų žarijų, nugarinę toliau apie 20 minučių kepkite netiesioginės kaitros zonoje. Išpjovos kepsnius netiesioginėje kaitroje reikia laikyti perpus trumpiau. Tuo tarpu sprandinės kepsneliai ar šašlykai – vienas greičiausiai paruošiamų kiaulienos patiekalų. Šašlykus nuolat vartydami iškepsite per 15–30 minučių, o kepsnelių vienai pusei teks skirti po 10 minučių“, – teigia A. Ivanauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Rb.

Ozui reklama ir tiek...

Hmmm

Paneigimas tik antrasteje, o straipsnyje nei zodziu apie tai. Juo labiau arbumentu nerasta. Tai reziume - eilini karta is serijos parasem, o jus jau tikekite, kaip kokia propaganda :)

diamante10perla

tai kur ta klaida nesupratau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS