Delikatesas – mėsa iš gyvūno, aptinkamo sąvartynuose: ar ragautumėte? | KaunoDiena.lt

DELIKATESAS – MĖSA IŠ GYVŪNO, APTINKAMO SĄVARTYNUOSE: AR RAGAUTUMĖTE?

  • 8

Vienoje Vokietijos mėsinių išpopuliarėjo naujoviškos dešrelės iš plėšriųjų žinduolių, dažnai aptinkamų priemiesčių sąvartynuose – meškėnų. Ir pardavinėjamos ne vien dešrelės. Koks skonis ir ką apie tai mano patys meškėnų gynėjai? Atsakymai daugelį nustebins.

Saksonijos Anhalto žemės mėsinėje yra visko, ko gali užsimanyti meškėnų valgytojai. Michael Reiss – pirmas mėsininkas, ėmęs prekiauti meškėnų mėsa. Tiekti ją mėgsta su spanguolių ir garstyčių padažu.

„Nė nepasakytum, kad tai meškėnas“, – stebėjosi  moteris.

„Primena kiaulieną“, – sakė vyras.

„Kai jie šilti, atsiskleidžia daugiau skonio, nes meškėno mėsa labai minkšta. Šie žvėreliai turi daug riebalų“, – aiškino M. Reiss.

„Skonis geras, nė nebūčiau pagalvojusi. Mielai pirkčiau“, – teigė moteris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Tačiau mėsininkui rūpi ne tik geras skonis. Vokietijoje yra prisiveisę 1,5 mln. meškėnų ir jie beveik neturi priešų, tad puldinėja lizdus ir vis dažniau veržiasi į priemiesčius.

Tad meškėnai – medžiotojų taikiklyje.

„Geriau, kai meškėnai nušaunami ir suvalgomi. Tuomet jie bent jau pasitarnaus žmonėms, nei bus tiesiog išmetami lauk į sąvartynus pūti“, – kalbėjo meškėnų apsaugos specialistė Stefanie Kieren.

„Meškėnai yra išteklius“, – sako M. Reiss.

Beje, daugumą plėšrūnų jis nušauna pats.

„Man pasisekė, kad turiu puikius medžioklės plotus ir 90 proc. meškėnų sumedžioju pats“, – džiaugėsi M. Reiss.

Meškėnai – vieniems kenkėjai, mėgstantys raustis miestų sąvartynuose, o kitiems – delikatesas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

ttt

Jeigu delikatesas -tai ragaučiau ... gal tik šūdo ne )

Lygtai

dabar neragaujame! Skerdyklu gal nesate mate!? O imoniu,daranciu "mesa" is 6udo,atsiprasant?

jau seniai

mes šeriami visokiu sudu - mėsos neimanoma valgyt, viskas neskanu o ir vaisiai daržovės skonis kap žolės. Viskas vienoda ir net išmanus paruošimas negelbsti..Ne be reikalo vaikai dabar valgo kaip žvirbliai tik kokius makaronus na dar daržoves/kopusta morka /virtus vandeny kiaušinį vieną keptą ant sviesto. Kepsnių, kotletu neįsiūlysi..Pažiūri nuėjus į PC kulinarijos vitrinas - viskas gražu, dešros skilandžiai guli kaip nulieti. Neiškentes nusiperki parsineši gabaliuką tai arba rūgštu aštru arba per velniai žino kokius prieskonius mėsos skonio nein pajaust
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS