Jūsų stalui – farširuota višta ir raugintų agurkų padažas (receptai) | KaunoDiena.lt

JŪSŲ STALUI – FARŠIRUOTA VIŠTA IR RAUGINTŲ AGURKŲ PADAŽAS (RECEPTAI)

  • 0

Šį farširuotos vištos receptą atsiuntė Stasė Jonaitienė, gyvenanti Kauno r., Bubiuose.

Patiekalui pagaminti reikės:

1,5 kg svorio vištos,
600 g kiaulienos ar vištienos faršo,
universalių prieskonių "Vigora",
druskos (labai mažai),
prieskonių: pipirų, raudonėlio, kalendros, prieskonių vištienai, džiovintų abrikosų, razinų, slyvų,
1 kiaušinio,
manų kruopų,
100 g maltų džiūvėsėlių,
kmynų kepsniui pabarstyti.

Gaminimas

Išimame nuplautos vištos kaulus, pradėdami šią procedūrą nuo vištos uodegos – pjauname peiliu odą, atskirdami ją nuo kaulų (odą nuo kaulų verčiame tarsi marškinius). Prie odos liks du sparneliai, dvi blauzdelės. Nunertą odą ištriname prieskoniais.
Į faršą sudedame viską, kas nurodyta recepte. Supjaustome krūtinėlę, sumaišome gabaliukus su paruoštu faršu ir tai sudedame į odos išnarą. Suformuojame taip, kad atrodytų kaip višta. Užsiuvame tą išnaros vietą, pro kurią traukėme kaulus. Pabarstome būsimą kepsnį kmynais, apšlakstome aliejumi ir kepame pusantros valandos 220 laipsnių temperatūroje. Tuomet išimame ir dedame į lėkštę, puošiame žalumynais. Galima perpjauti pusiau. Nuostabus kepsnio skonis garantuotas.

Raugintų agurkų padažas

Šio recepto autorė – "Kauno dienos" skaitytoja Jurgita Bedarfienė

Reikės:

1 stiklinės mėsos ar daržovių sultinio,
100 g marinuotų ar raugintų agurkų,
50–70 g grietinės,
2 šaukštelių miltų,
prieskonių (krapų, petražolių, agurklių ar kitų).

Gaminimas:

Nulupame agurkų odelę ir, jeigu agurko sėklos didelės, išimame jas. Nuluptą agurką susmulkiname ir suberiame į šiltą sultinį.
Miltus sumaišome su grietine ir trupučiu sultinio – šią tyrelę supilame į sultinį su agurkais ir kaitiname iki virimo (nevirti). Paskaniname smulkintais prieskoniais ir, jeigu reikia, įberiame druskos.
Šis padažas tinka prie virtos mėsos, bulvių ir žuvų patiekalų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS