Paprikų, morkų ir pomidorų troškinys | KaunoDiena.lt

PAPRIKŲ, MORKŲ IR POMIDORŲ TROŠKINYS

  • 3

Kartais norisi neįprasto, tačiau lengvo ir šilto maisto. Tokiais atvejais verta pasimėgauti daržovių troškiniu – patiekalu puikiai tinkančiu tiek pietums, tiek vakarienei. Daržoves yra nesudėtinga pagaminti, o pagardinus jas įvairiais mėgiamais prieskoniais ar padažais, patiekalas gali tapti netgi egzotišku. Šį kartą siūlome pasigaminti paprikų, morkų bei pomidorų troškinuką.

Reikės:

  • 2 kg pomidorų,
  • 1,5 kg morkų,
  • 400 g svogūnų,
  • 4 kg saldžiųjų paprikų,
  • 400 ml aliejaus,
  • 130 ml acto (9 proc.),
  • 300 g cukraus,
  • 4 šaukštų druskos.

Paruošimo būdas

Daržoves supjaustykite kubeliais. Morkas pakepkite su aliejumi. Tada daržoves sumaišykite su cukrumi, druska, actu, aliejumi ir 2 val. laikykite kambario temperatūroje. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min. Kadangi troškinio kiekis nemažas, atskirkite dalį valgyti (galima valgyti vieną, kaip garnyrą, su ryžiais ar pan.), o likusį karštą troškinį sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite. Vėsioje vietoje šis troškinys gali laikytis ilgai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rytis

300 gramu cukraus...what? 4 kg papriku...

babyte

kam toks milziniskas produktu kiekis??? Gal nuo proto nusoko autorius, kokio didumo puode visa tai gaminti :) :)

Dina

Tikiu,kad labai skanus troškinys.Tik,vienas smulkutis minusas.Cukraus labai daug,kaip geram tortui.Morkos ir taip saldžios,o actas rūgštis ,kuri organizmui neduoda naudos.Dedu tuos pačius produktus ir papildomai -tarkuotų ar pjaustytų kubeliais moliūgų,cukinijų,patisonų-ko turiu.Įberiu pipirų mišinio(kartieji,kvapieji pipirai,muškato riešutas,džiovintas česnakas ir kmynai-sumalti),dar nepagailiu prieš nuimant nuo ugnies -sukapoto česnako.Pagal tai kas valgys,pilu alyvuogių aliejaus,o jei reikia -jokių riebalų.Pabandykite,gal patiks .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS