Kaune filmuos išskirtinį koncertą | KaunoDiena.lt

KAUNE FILMUOS IŠSKIRTINĮ KONCERTĄ

Pritraukęs pasaulinio garso režisierių ir ne kartą virtęs filmavimo aikštele, šiomis dienomis Kaunas virs viena didele scena. Kauno arkikatedroje bazilikoje filmuojamas koncerto įrašas.

Tarptautinis dėmesys

Plėsdamas tinklą, praėjusių metų birželį Europos visuomeninis kultūros kanalas ARTE paskelbė apie partnerystę su dviem naujais transliuotojais. Jais tapo Ispanijos visuomeninė televizija ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT).

Pasak ARTE, taip stiprinami įsipareigojimai Europai, skatinama tautų bendrystė. Besibaigiant spaliui ARTE pristatė išskirtinę lietuviškų trumpametražių filmų programą, o paskutinėmis lapkričio dienomis atvyko į Kauną filmuoti išskirtinio šventinio koncerto įrašo Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje. Įraše dalyvaus Kauno miesto simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras, dirigentas Constantinas Orbelianas, latvių operos primadona Kristine Opolais ir garsiausių teatrų scenose žibantis armėnų tenoras Liparitas Avetisianas.

„Atsidurti būtent šios televizijos eteryje yra kiekvieno Europos atlikėjo siekiamybė, todėl labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad ARTE televizija pasirinko Kauną ir mūsų miesto kolektyvus“, – kalbėjo Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

Įvertinimas: A. Treikauskas džiaugėsi, kad Kaunas ir miesto kolektyvai sulaukė tokio ARTE dėmesio. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Pasirinko Kauno šventovę

Pasiruošimas šiam įrašui prasidėjo dar vasarą. Ieškodami tinkamos lokacijos koncertui filmuoti, Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas kartu su projekto vadovu Tilo Krause aplankė ne vieną Kauno apylinkių dvarą. Dėl nuostabaus interjero, atspindinčio pakilią koncerto nuotaiką, buvo pasirinkta Kauno arkikatedra bazilika.

„Esame dėkingi monsinjorui Vytautui Grigaravičiui. Jis mielai sutiko priimti šį didžiulį projektą“, – už atvertą šventovę dėkojo A. Treikauskas.

Nors koncerto įrašai vyks šiandien ir ryt, paruošiamieji filmavimo darbai prasidėjo trečiadienį. Tądien į Kauną atvyko bemaž 20 vokiečių. Vėluodama dėl užpustytų Latvijos kelių, tos pačios dienos popietę atvyko ir operos solistė K. Opolais.

„Trečiadienį – repeticija pas mus, Kauno valstybinėje filharmonijoje. Tokiam renginiui reikia atsakingai pasiruošti. Ketvirtadienį kelsimės į Kauno arkikatedrą baziliką, kur vyks garso įrašas“, – A. Treikauskas vylėsi, kad tądien šventovė bus sušilusi iki muzikantams reikalingos 16–17 °C temperatūros.

Tam, kad dalyviai jaustųsi patogiai, papildomas šildymas bažnyčioje buvo įjungtas jau pirmadienį.

Labai laukiame visų norinčių, nes bus filmuojami ir bendri katedros vaizdai. Todėl būtų labai smagu, jei ji būtų pilna klausytojų.

Kviečia į filmavimą

Kauno miesto simfoninio orkestro vadovo įsitikinimu, šis projektas – ne tik unikali galimybė Lietuvos atlikėjams pasirodyti prestižinio Europos transliuotojo programoje, bet ir puiki artėjančių švenčių dovana kauniečiams, miesto svečiams.

Šiandien ir rytoj vykstantys koncerto filmavimai yra atviri žiūrovams, o įėjimas į koncertus nemokamas. Koncertų pradžia – 20 val.

„Labai laukiame visų norinčių, nes bus filmuojami ir bendri katedros vaizdai. Todėl būtų labai smagu, jei ji būtų pilna klausytojų“, – dar nesuplanavusiems šio arba rytojaus vakarų, A. Treikauskas kvietė atvykti į Kauno arkikatedrą baziliką ir tapti unikalaus projekto dalimi.

Šventinėje koncerto programoje skambės didžiųjų klasikų arijos, duetai ir chorai, kuriantys sakralinę artėjančių gražiausių metų švenčių nuotaiką. Vienas svarbiausių ARTE televizijos tikslų – stiprinti Europos kultūros bendrystę, todėl į koncerto programą įtraukta ir lietuvių liaudies daina, ir Maironio „Lietuva brangi“. Šio koncerto įrašas bus transliuojamas kalėdiniu laikotarpiu ARTE kanalu daugiamilijoninei Europos ir viso pasaulio auditorijai specialioje šventinių koncertų programoje, kurioje dalyvauti atrenkami garsiausi atlikėjai ir įspūdingiausi projektai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Rimas

Nerealus koncertas, fantastinės emocijos!!!

Eglė

Puikus koncertas.

Algis

Nuostabus koncertas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS