Mokė turkus lietuviškų šokių | KaunoDiena.lt

MOKĖ TURKUS LIETUVIŠKŲ ŠOKIŲ

Vytauto Didžiojo universiteto tautinių šokių ansamblis "Žilvitis" tarptautiniame festivalyje "Büyükçekmece festivali 2015" pristatė mūsų šalies kultūrinį paveldą. Edgaras Šnipaičio vadovaujamas kolektyvas, šiuo metu turintis apie 65 narius, Turkijoje buvo sutiktas šiltai ir maloniai.

"Priėmė labai teigiamai – sulaukėme daug pritarimo šūksnių", – įspūdžiais dalijosi "Žilvičio" kolektyvo narė Kamilė Antanaitytė. Šokių ansamblis į šiltą priėmimą atsakė pasidalydamas patirtimi – mokė užsieniečius lietuviškų tautinių šokių.

Rugpjūčio 1–9 d. vykusiame konkurse dalyvavo kolektyvai iš daugiau nei 24 pasaulio šalių. Festivalio metu buvo rengiami nedideli koncertai, vakarėliai. Taip pat ansambliai dalyvavo paraduose Büyükçekmece miesto gatvėse. Be reprezentacinės veiklos ir repeticijų festivalio svečiai turėjo galimybę apžiūrėti Stambulą. "Aplankėme Didįjį turgų, Mėlynąją ir Sofijos mečetes", – pasakojo K.Antanaitytė.

Anot šokėjos, kolektyvas svetur keliauja nelabai dažnai, tačiau kultūrinę misiją vykdyti tikrai tenka. Iš Turkijos "Žilvitis" tuščiomis negrįžo – šokių ansamblis buvo apdovanotas už geriausią muziką.

GALERIJA

  • Mokė turkus lietuviškų šokių
  • Mokė turkus lietuviškų šokių
  • Mokė turkus lietuviškų šokių
  • Mokė turkus lietuviškų šokių
Kolektyvo nuotr.
Gairės: žilvitis, VDU, Šokiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS