Šiuolaikinės seniūnijos į Linksmakalnį atsiunčia radijo angelus ir Rokuose ieško „Molio kelio“ | KaunoDiena.lt

ŠIUOLAIKINĖS SENIŪNIJOS Į LINKSMAKALNĮ ATSIUNČIA RADIJO ANGELUS IR ROKUOSE IEŠKO „MOLIO KELIO“

  • 0

Pirmaisiais rugsėjo savaitgaliais „Šiuolaikinių seniūnijų“ projektas į Kauno rajoną atsiunčia radijo angelus ir kviečia keliauti „Molio keliu“.

Nors Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022 jau baigėsi, tačiau palikimas ir tęstinumas išlieka. Linksmakalnyje gatvės meno kūriniai, nuolat judanti angelo skulptūra, suoliukas, o Rokuose  – skulptūra „Paukštis Rokas. Pradžia…“, svajonių medis su 100 bendruomenės molinių varpelių, „Molio kelias“. Tai ilgalaikiai meno kūriniai, kurie liko seniūnijose kaip „gyvas priminimas“, kad čia vyko „Šiuolaikinių seniūnijų“ projektas. Seniūnijos kurdamos meninius projektus atsižvelgė į vietos kontekstą – tradicijas, istoriją. O finansuojant Kauno rajono savivaldybei tęsia vietos kuriamas istorijas: Linksmakalnis bei Rokai ir dabar eksperimentuoja, nagrinėja svarbias temas.

Linksmakalnio teatralizuotoje ekskursijoje – pora valandų po angelo sparnu

Prieš penkis metus šiuolaikinio cirko artistams Linksmakalnyje atradus „Radijo angelus“ pradėta plėtoti nauja miestelio istorija. O jau šį sekmadienį (rugsėjo 3 d.) bus sukurtas nepakartojamas, pilnas naujų potyrių ir išgyvenimų reginys.

Linksmakalnio gyventojai jau nuo birželio mėnesio kartu su scenografe Joana Bulotiene kuria autentiškas dideles lėlės-angelus, kurios taps renginio „Angelų paliesti“ pagrindiniu akcentu. Šiuolaikinio cirko artistai balansuojantys virš tvenkinio, gatvės šokio muzikiniai pasakojimai, dviračių šou iš Rygos, meno eksperimentai didžiulėje drobėje – tai teatralizuotos ekskursijos fragmentai Linksmakalnyje. Dienos pabaigoje po angelų sparnais leis lengviau atsikvėpti grupės „Baltos varnos“ koncertą.

Rokai kviečia kartu žengti „Molio keliu

Molis ir keramika – neatsiejama Rokų istorijos bei tapatybės dalis, todėl jau penktąjį kartą rudenį pasitinka jau tradiciniu tapusiu renginiu „Molio kelias: ugnies šviesa“. Šią kelionę rokiečiai pradėjo 2019 metais, kuomet Kaunas 2022 komanda pakvietė tapti kultūrinio vyksmo bei projekto „Šiuolaikinės seniūnijos“ dalimi. Tiek Rokų, tiek Panemunės seniūnijoje įsikūrusios institucijos bei vietos gyventojai tapo projekto „Molio kelias“ dalyviais ir kasmet dalyvauja kūrybinėse dirbtuvėse, kurių rezultatai iškilmingai pristatomi baigiamojo renginio metu.

Šiais metais plėtojama šviesos bei ugnies tema, glaudžiai susijusi su Rokų išskirtinumu bei istorija, su gamtos medžiaga – moliu. Nuo gegužės mėnesio kiekvienas Rokų gyventojas turėjo galimybę dalyvauti kūrybinėse mozaikos, keramikos, linoraižinio dirbtuvėse bei savo rankomis sukurti žvakides, kurios taps šventės ašimi – bendra instaliacija.

Rugsėjo 8 dieną į mistišką Rokų vakarą vilios rokiečių sukurta šviesos instaliacija, unikali lauko paroda integruota Algimanto Šlapiko skulptūroje „Paukštis Rokas. Pradžia…“. Kiekvienas galės išbandyti vietos menininkų kūrybines dirbtuves ir kartu nuvykti į muzikinę kelione su grupe „Baltasis Kiras“. Daugiau mistikos paskleis įspūdingas ugnies šou.

GALERIJA

  • Šiuolaikinės seniūnijos į Linksmakalnį atsiunčia radijo angelus ir Rokuose ieško „Molio kelio“
  • Šiuolaikinės seniūnijos į Linksmakalnį atsiunčia radijo angelus ir Rokuose ieško „Molio kelio“
„Kaunas2022“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS