Dvi parodos suvienys jėgas | KaunoDiena.lt

DVI PARODOS SUVIENYS JĖGAS

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Dvi didelės žemės ūkio parodos – "AgroBalt" ir "Ką pasėsi..." – ketina sutelkti jėgas ir visus savo dalyvius į vieną vietą sukviesti vienu metu. Masinis renginys turėtų įsisprausti į Aleksandro Stulginskio universiteto teritoriją.

Dvi didelės žemės ūkio parodos – "AgroBalt" ir "Ką pasėsi..." – ketina sutelkti jėgas ir visus savo dalyvius į vieną vietą sukviesti vienu metu. Masinis renginys turėtų įsisprausti į Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) teritoriją, kur jau planuojamos statybos ir žadama imtis automobilių spūsčių problemos.

Viena kitą papildys

"Parodos jungiasi ir pradeda dirbti kartu visoje Europoje, nes atskirai išsilaikyti nėra lengva. Pavyzdžiui, Danijoje labai didelė žemės ūkio paroda jau išnyko", – pasakojo "Ką pasėsi..." parodas rengiančio ASU Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko direktorius Virginijus Venskutonis.

Manoma, kad parodos papildys viena kitą. Pavyzdžiui, didžiausias Baltijos šalyse žemės ūkio ir maisto pramonės renginys – paroda "AgroBalt"– pasižymi gyvulininkystės sektoriui ir maisto perdirbimo pramonei skiriamu dėmesiu,o "Ką pasėsi..." parodose dominuoja žemės ūkio technika.

"Tarptautinėse parodose vis populiaresnis tampa šūkis: "Nuo lauko iki stalo". Jose galima labai daug ką pamatyti, todėl pritraukiama daugiau lankytojų", – aiškino V.Venskutonis.

Debiutas – po poros metų

Parodų neplanuojama jungti į vieną – logotipai ir organizacinis darbas iš esmės vyktų atskirai, tačiau parodos vyktų greta viena kitos. Bendras toks renginys galėtų vykti po poros metų, nes "AgroBalt" rengiama kas dveji metai.

Vienu metu, bet ne vienoje vietoje parodos vyko jau šiais metais. "Ką pasėsi..." tradiciškai glaudėsi ASU teritorijoje, o "AgroBalt" įsitaisė "Žalgirio" arenoje. Abiejose parodose savo produkciją ir veiklą pristatė 700 įmonių.

Dalyvių skaičiaus nebijo

ASU rektorius Antanas Maziliauskas sakė, kad idėja, jog universiteto teritorijoje gali tekti priglausti galbūt dvigubai didesnį skaičių dalyvių ir lankytojų, neišgąsdino. Šiuo metu jau organizuojamos dviejų didelių (po 2,4 tūkst. kv. m.) paviljonų statybos. Svarstoma, kad parodų metu vienas iš jų galėtų būti skirtas gyvulininkystei, kitas – maisto perdirbimo pramonei.
"Neabejojame, kad mes pajėgūs priimti tokio dydžio renginį, nes turime tam gana patogią ir erdvę bazę. Matome vienintelę problemą – kaip privažiuoti automobiliais, tačiau, manau, kad ir šis nepatogumas yra išsprendžiamas", – kalbėjo ASU rektorius.

Dėl aplink universitetą susidarančių spūsčių "Ką pasėsi..." keiksnojama jau dabar, tad dar didesniam dalyvių ir lankytojų skaičiui  privažiuoti prie parodų teritorijų gali būti nebeįmanoma.Tačiau transporto problemą ketinama spręsti pačiu aukščiausiu lygiu.

"Paskutinės parodos metus ne tik su rektoriumi, bet ir su žemės ūkio ministru Virgilijumi Jukna bei premjeru Algirdu Butkevičiumi kalbėjome apie galimą naują įvažą.  Visi sutarėme, kad ji tikrai reikalinga, todėl labai tikiuosi, kad greitai transporto problema bus gerokai sumažinta", – vylėsi Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS