G. Labanauskas: darau pauzę aktyvioje politikoje | KaunoDiena.lt

G. LABANAUSKAS: DARAU PAUZĘ AKTYVIOJE POLITIKOJE

  • 29

Šią savaitę iš Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Kauno skyriaus pirmininko pareigų pasitraukė Gintautas Labanauskas. Laikinai Kauno miesto skyriaus reikalais rūpinsis Vida Kisielienė.

Demokratai „Vardan Lietuvos“ žada jungti Kauno ir rajono skyrius.

„Bėgant per gyvenimą sunku įvertinti savo vietą jame. Kartais reikia stabtelėti ir pažiūrėti iš šono, kas esi, ką veiki, kur eini. 24 metai politinėje veikloje, iš jų pusė laiko – Kauno miesto savivaldybės taryboje. Skirta daug laiko ir nuoširdaus darbo mažiau laiko skiriant kitoms gyvenimo veiklos sritims. Norisi padaryti pauzę, užbaigti rašyti knygas, tęsti akademinę ir verslo veiklą. Galbūt atrasti tai, ko iki šiol nepastebėjau“, – „Kauno dienai“ teigė G. Labanauskas ir patvirtino, kad nedalyvaus ir artėjančiuose Seimo rinkimuose, tačiau išliks eiliniu Demokratų sąjungos nariu.

Dienraščio žiniomis, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ svarsto jungti žiedinėse savivaldybėse esančius skyrius. Pokyčiai paliestų ir Kauno miesto ir rajono skyrius.

„Šiuo metu partijos vadovybėje vyksta diskusijų dėl skyrių. Kai kūrėme partiją, skyrius steigėme gana tradiciškai, pagal esamas savivaldybes, ir tikrai neblogai pasisekė tai padaryti – sukūrėme arti 50 skyrių, bet ne 60, kaip buvo planuota. Turime kelis pasiteisinusius atvejus, kai, sujungus kelis administracinius vienetus dengiančius skyrius, sustiprinome savo bendruomenę. Dabar vėl kilo diskusija ir vienas iš siūlymų – sujungti Kauno miesto ir rajono skyrius ir taip dar labiau sustiprinti Demokratų sąjungos veiklą“, – teigė Seimo narys, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys Lukas Savickas.

Kartais reikia stabtelėti ir pažiūrėti iš šono, kas esi, ką veiki, kur eini.

Pasak jo, kol nepriimtas sprendimas dėl skyrių sujungimo, buvo nuspręsta kol kas nerengti Kauno miesto skyriaus pirmininko rinkimų. „Svarstome sujungti ne tik Kauno miesto ir rajono skyrius, bet ir kitus, veikiančius žiedinių savivaldybių principu. Taip jau sutapo, kad Kauno miesto skyriaus pirmininkas nusprendė nesiekti perrinkimo, tad mūsų prašymas buvo turėti laikiną reikalų koordinatorių, kol partijos valdyba apsispręs, ar reikia sujungti skyrius. Kad ir koks bus priimtas sprendimas, tikiu, kad taip bus sustiprintas partijos veikimas Kaune, o tai rinkimų metais iš tiesų labai svarbu“, – pažymėjo L. Savickas.

Pasak jo, partijos valdyba dėl skyrių jungimo turėtų apsispręsti per kelias savaites. Tuomet, tikėtina, miesto ir rajono skyrius vadintųsi bendriniu Kauno pavadinimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Aštri Akis Indėno

Aš, seminolų genties indėnas , darau pauzę ir nebegersiu baltųjų atvežto ugninio vandens. Hau.

bendraparrtietis

,,,,, Vienu durniu bus ,,,,,

Smalsutis

Daro pauze nulinis politikas ,o varge !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS