Garbės ženklai – dešimčiai iškiliausių Kauno rajono gyventojų | KaunoDiena.lt

GARBĖS ŽENKLAI – DEŠIMČIAI IŠKILIAUSIŲ KAUNO RAJONO GYVENTOJŲ

Vasario 16-ąją ir liepos 7-ąją pakaunėje ne tik su džiugesiu minimos svarbios Lietuvos istorijos datos, bet ir pagerbiami labiausiai šiam kraštui nusipelnę žmonės.

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje į sceną buvo kviečiami verslininkai, bibliotekininkė, kultūros ir meno atstovai, politikas, jauna mokslininkė, ūkininkas ir kitų sričių atstovai.

Tai liudija, kad Kauno rajone gyvena ar dirba gausybė talentingų ir įkvepiančių žmonių, o savivaldybės vadovai mato visus ir įvertina nuopelnus. Šįkart Kauno rajono meras Valerijus Makūnas garbės ženklais apdovanojo dešimt asmenų.

Aukščiausias laiptelis

Pirmo lygio garbės ženklu įvertinti du skirtingų sričių atstovai: Kačerginės mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Aurika Laurinaitienė ir Antonas Hegelmannas, bendrovės „Hegelmann Group“ akcininkas, Kauno apskrities futbolo federacijos viceprezidentas.

A. Laurinaitienė apdovanota už pagalbą Ukrainos vaikams ir reikšmingus bendruomenėje įgyvendintus kultūros projektus./ E. Mališausko, J. Kinderytės nuotr.

A. Laurinaitienė apdovanota už pagalbą Ukrainos vaikams ir reikšmingus bendruomenėje įgyvendintus kultūros projektus, o jie išties įvairūs: pernai sėkmingai įgyvendintas Mokslo paskirties pastato J. Janonio g. 31, Kačerginėje, rekonstravimo projektas, 2021 m. užbaigtas ir respublikinėje konferencijoje pristatytas ES projektas „Kuriu, žaidžiu, dalijuosi“, atnaujinta IT technologinė bazė, 2020 m., Kačerginei tapus Mažąja Lietuvos kultūros sostine, įgyvendintas projektas, kuris prisidėjo prie to, kad miestelis tapo dar žinomesnis, bendruomenė – aktyvesnė, suburtas kultūros lauko dalyvių tinklas, atvertos naujos erdvės kultūriniam turizmui. Kačerginės mokyklos-daugiafunkcio centro direktorės veikloje kasmet rastume net po kelis svarius projektus.

A. Hegelmannui aukščiausio lygio apdovanojimas suteiktas už verslo plėtrą ir sporto vystymą Kauno rajone. Žemaitkiemyje (Domeikavos sen.) veikianti vokiško kapitalo logistikos įmonė „Hegelmann Transporte“ kuria darbo vietas, organizuoja įvairias socialines iniciatyvas, Kauno rajonui atstovauja ir garsina šio krašto vardą suburta futbolo komanda FC „Hegelmann“. Tai įmonė, Kauno kraštui kurianti pridėtinę vertę ir versle, ir sporte.

Antroji pakopa

Atsiimti antro lygio garbės ženklų į Raudondvario menų inkubatoriaus sceną kilo trys pakaunės gyventojai.

Kauno rajono viešosios bibliotekos Vilkijos padalinio vyriausioji bibliotekininkė Jolanta Bačėnienė įvertinta už kultūrines iniciatyvas ir bendruomeniškumo skatinimą. Nominantės vadovaujamas padalinys tarp šalies viešųjų bibliotekų 2020 m. pripažintas bendruomeniškiausia biblioteka. J. Bačėnienė aktyviai dalyvauja Vilkijos kultūrinėje veikloje, daug prisideda prie Vilkijos neįgaliųjų sąjungos veiklos, rengia žmonių su negalia darbų parodas, įvairius renginius ir susitikimus. Kartu su sambūriu „Gerumo ąžuolas“ organizuoja renginius, puoselėjančius ir švarinančius Lietuvos gamtą.

Tradicija: šis Kauno rajono verslininkų pagerbimas – jau penkioliktas./ E. Mališausko, J. Kinderytės nuotr.

Ūkininkas iš Zapyškio Laimas Šileika yra aktyvus bendruomenės narys, jau dešimt metų žiemą prižiūri seniūnijos kelius, valo sniegą. Jo dėka buvo sutvarkytos senosios Kuro ir Braziūkų kaimų kapinės, suremontuota Braziūkų Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčia.

Gvidas Rutkauskas įvertintas už aktyvią politinę veiklą ir nuopelnus Kauno rajono bendruomenei. G. Rutkauskas – ilgametis Kauno rajono savivaldybės tarybos narys, keturias kadencijas – Raudondvario seniūnijos seniūnaitis, nuo 2014 m. – Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkas.

Bronzinis septynetas

Trečio lygio garbės ženklais apdovanoti net septyni asmenys, savo veikla garsinantys Kauno rajoną. Trys jų – verslo atstovai, sėkmingai ne vienus metus vadovaujantys įmonėms, geranoriški seniūnijų ir bendruomenių rėmėjai ir pagalbininkai. Bronzos spalvos garbės ženklas įteiktas bendrovės „Radė“ direktoriui Albertui Cikanavičiui už prasmingą ir neatlygintiną veiklą Garliavos bendruomenėje, Kvesų karjero direktoriui Vytautui Kregždei – už reikšmingus darbus Zapyškio bendruomenėje, o bendrovės „Tigrasa“ vadovui Vidmantui Salminui – už prasmingą neatlygintiną veiklą Karmėlavos bendruomenėje.

Aplodismentai: ilgai buvo plojama LSMU tautinių šokių ir dainų ansamblio „Ave Vita“ šokėjoms./ E. Mališausko, J. Kinderytės nuotr.

Du iš bronzinio septyneto – kultūros ir meno puoselėtojai. Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorius Tomas Erbrėderis įvertintas už profesionalaus meno sklaidą ir bendradarbiavimą su Kauno rajono savivaldybės kolektyvais, o Kauno technologijos universiteto (KTU) lektorius Tadas Vosylius – už meninę ir kūrybinę veiklą.

Jauniausia nominantė –  Raudondvario gimnazijos absolventė, dabar KTU studentė Meda Surdokaitė apdovanota už pasiekimus mokslinėje veikloje ir Lietuvos garsinimą pasaulyje, o buvęs Juragių radijo ir televizijos stoties inžinierius Antanas Zumaras – už aktyvią veiklą ginant Juragių radijo ir televizijos stotį 1991 m. sausį.

GALERIJA

  • Garbės ženklai – dešimčiai iškiliausių Kauno rajono gyventojų
  • Garbės ženklai – dešimčiai iškiliausių Kauno rajono gyventojų
  • Garbės ženklai – dešimčiai iškiliausių Kauno rajono gyventojų
  • Koncertas: šventinę vakaro nuotaiką kūrė ir merginų grupė „Queens of Roses“
E. Mališausko, J. Kinderytės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Leonidas Iljičius

o Adamkui ar duos tą ženklą-jis labai nori

Rozetė

Tai ir vėl ir vėl - Zapyškis ir Kačerginė. Kauno r. tik čia. Dar kai kada Garliava praslysta... O Kačerginės laureatė tai vos keli meteliai vadovauja ir jau pirmas laipsnis? Turbūt daugiau dirbančių šitoj karalystėj nėra.

Pilietiškas

O kada bus įvertinta Švietimo centro direktorė? Kai neliks valierkos??? Daug vilčių be jo!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS