Gyvybės langelyje paliktos dvimetės drama: raštelyje pasakoja apie sąlygas, kokiomis ji augo | KaunoDiena.lt

GYVYBĖS LANGELYJE PALIKTOS DVIMETĖS DRAMA: RAŠTELYJE PASAKOJA APIE SĄLYGAS, KOKIOMIS JI AUGO

  • 18

Pirmadienio rytą šalį apskriejo žinia, kad Kaune gyvybės langelyje buvo palikta maždaug dvejų metukų mergaitė. Šiandien aiškėja, dėl kokių priežasčių tai galėjo atsitikti.

Portalo tv3.lt turimais duomenimis, šalia mažylės paliktame raštelyje nurodoma, kad tai padaryti ryžęsis asmuo taip pasielgė mergaitę norėdamas apsaugoti, kad ji augtų tinkamoje aplinkoje, o ne tokioje, kurioje tvyro psichologinis smurtas, yra vartojamas alkoholis, jaučiamas nepriteklius.

Portalas kauno.diena.lt jau yra skelbęs, kad raštelyje taip pat buvo parašytas mergaitės vardas ir tiksli jos gimimo data. Už dviejų savaičių ji švęs savo antrąjį gimtadienį.

Kauno ligoninės, kuriai priklauso P. Mažylio gimdymo namai, kurių sienoje ir įrengtas gyvybės langelis, atstovas Saulius Tvirbutas pasakojo, kad mergaitė buvo palikta tvarkingai aprengta, įsupta plede, kad nesušaltų. Išorinių sužeidimų ar smurto žymių nesimatė.

Pagal tvarką, mergaitė nuvežta į ligoninę, nes gimdymo namuose prižiūrimi tik naujagimiai. Mergaitė jau ir kalba, ir vaikšto.

Per visą laikotarpį, kol veikia gyvybės langelis, buvo palikti 95 vaikai. Šešiolika vaikų buvo susigražinti.

Svarbiausia – vaiko sveikatos įvertinimas, kad būtų kuo greičiau apgyvendintas šeimoje, akcentavo Kauno vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Andželika Vežbavičiūtė.

Ši mergaitė – jau pas laikinus globėjus. Ji jau daug ką supranta, yra prisirišusi prie tėvų, tad emocinė būklė nėra gera.

Tėvai per tris mėnesius gali apsigalvoti ir bandyti vaiką susigražinti, tik turi įrodyti, kad vaikas yra jų.

Gyvybės langelis skirtas išgelbėti vaiko gyvybei, kad krizę patiriantys mama ar tėvai turėtų, kur saugiai palikti mažylį.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

O gal...

Gal mergaitės mama yra našlaitė ir jai niekas negali padėti. Gal mergaitės mama yra netekėjusi ir praradusi darbą...O gal ir ji užaugo vaikų namuose, todėl neturi giminoių ar artimų žmonių, kurie jai galėtų padėti.

Taip pritariu

Marija parašei realią padėtį, kas liečia nuskriaustus vaikus ,vienišas išsiskyrusias moteris.

Močiutei

Esi sena, bet mažai patyrusi gyvenime. ...,,nežinau, ką padaryčiau...."Pasakysiu -nieko tu nepadarytum, o jei ką ir darytum, būtų ne kas geriau, jei neturėtum kur saugiai gyventi. ...turiu omeny namus ir normalias pajamas kad mažą vaiką išleist į gyvenimą normaliai! !! Jei ta moteris būtų turėjusi gerą rūpestingą giminę, jai jie būtų galėję padėti, patarti, vaikus paėmę pas save. Bet dažnai svetimi daugiau širdies parodo, nei artimi žmonės Būna ir taip. Tik kai tampi turtingu, jie stengiasi vėl tave, ,susigrąžinti "....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS