Kauniečiai nespjauna į ledinukus su skorpionais | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAI NESPJAUNA Į LEDINUKUS SU SKORPIONAIS

Lietuviai bijo svirplių, skėrių ir lervų? Nė trupučio! Kauno "Žalgirio" arenoje vakar duris atvėrusiame restorane "Pestaurant" žmonės suvalgė jau daugiau nei tūkstantį vabzdžių ir visiems gurmanams šių skanėstų gali nebelikti.

Lietuviai bijo svirplių, skėrių ir lervų? Nė trupučio! Kauno "Žalgirio" arenoje vakar duris atvėrusiame restorane "Pestaurant" žmonės suvalgė jau daugiau nei tūkstantį vabzdžių ir visiems gurmanams šių skanėstų gali nebelikti.

Drąsuoliai, pasivaišinę įvairiais vabzdžiais, netgi žarstė komplimentus – siūlė netradicinius patiekalus įtraukti į meniu ir lygino su įvairiais produktais.

"Skėrius kauniečiai prilygino riešutų, lervas – traškučių, svirplius – skrudintų kukurūzų skoniui. Tiesa, kol kas dar niekas nepirko 10 litų kainuojančių ledinukų su 5 cm dydžio skorpionais, – teigė "Dezinfa" rinkodaros ir pardavimo vadybininkė Giedrė Krupavičiūtė. Ir šyptelėjo. – Mūsų baimė, kad lietuviai šlykštėsis vabzdžiais, subyrėjo į šipuliukus."

Bendrovės "Dezinfa" vadovė Margarita Kutkaitė, paklausta, kokia šio projekto idėja, tikino, kad taip norima atkreipti žmonių dėmesį į kenkėjus, kaip maistingųjų medžiagų šaltinį, o ne tik į  jų keliamas bėdas.

Vabzdžių restoranas "Pestaurant" pirmą kartą buvo atidarytas Londone 2013 m. Drąsų iššūkį priėmė ir lietuviai. Paragauti svirplių su druska ir actu, traškių barbekiu skonio milčiaus lervų, skrudintų skėrių, skrudintų milčiaus lervų, skrudintų svirplių, milčiaus lervų su meksikietiškais prieskoniais, svirplių su kariu bei įvairaus skonio ledinukų su skorpionais, skruzdėlėmis, lervomis vakar ryžosi dešimtys žmonių.

Pirmą restorano veiklos dieną suvalgyta daugiau nei tūkstantis šių skanėstų. Ypač populiarios pasirodė milčiaus lervos ir apie 3 cm dydžio svirpliai.

Tiesa, dauguma žmonių teiraudavosi, ar čia tie patys vabzdžiai, kuriuos "Dezinfa" pagavo ir turėjo sunaikinti?

"Ne, – ramino G.Krupavičiūtė, nors pripažino, kad Lietuvoje teko naikinti ir svirplius, ir skorpionus, kurie patekdavo kartu su produktais, atgabentais iš tolimų šalių. – Juos atvežėme iš Anglijos. Šitie vabzdžiai specialiai apdoroti ir auginami maistui."

"Reikėjo daug pastangų, kad praryčiau svirplį, o skonis visai nieko, gal ir įprasčiau prie tokių pusryčių", – pasakojo vienas "Pestaurant" svečių.

Dažnai egzotiško maisto pirmieji paragaudavo vaikai ir po to ragindavo tėvus. "Tėveli, aš jau suvalgiau, kodėl tu negali?" – ragino tėtį dukrytė. Šis tik raukėsi ir purtė galvą: "Nė už ką!"
Restoranas "Pestaurant" veiks iki balandžio 5 d. "Žalgirio" arenoje, parodos "Agrobalt" metu. Degustacijos vyksta nuo 10 iki 18 val.

Nors į Kauną paskanauti buvo atvežta apie 5000 vabzdžių ir apie 300 ledinukų su skorpionais, skruzdėmis ir lervomis, kaip dabar prognozuojama, sekmadienio jie nesulauks.

GALERIJA

  • Vabzdžių restoranas „Pestaurant“
  • Vabzdžių restoranas „Pestaurant“
  • Vabzdžių restoranas „Pestaurant“
  • Vabzdžių restoranas „Pestaurant“
  • Vabzdžių restoranas „Pestaurant“
  • Vabzdžių restoranas „Pestaurant“
  • Kauniečiai nespjauna į ledinukus su skorpionais
  • Vabzdžių restoranas „Pestaurant“
  • Vabzdžių restoranas „Pestaurant“
  • Vabzdžių restoranas „Pestaurant“
  • Vabzdžių restoranas „Pestaurant“
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

kaunieciai

MES NE KITAICAI IR NE ABORIGENAI!!!jau skaniau ciulpti arklio pimpala,negu tuos nezinia is kokiu skyliu surinktus slykstynes!

Nu jo

Žmogus ne kiaulė, viską suės...

fago

Beprociu klamas,as uz dyka tokiu saldainiu neimciau ir nevalgyciau,beprotybe Lietuvoje...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS