Krepšinio mokyklai pagyrų negaili ir V. Garastas | KaunoDiena.lt

KREPŠINIO MOKYKLAI PAGYRŲ NEGAILI IR V. GARASTAS

  • 0

Šeštadienį krepšinio mokykla (KM) „Tornado“ šventė XVI sezono atidarymo ir penkiolikos metų jubiliejų. Garliavos sporto ir kultūros centre nuo 13-tos valandos šurmuliavo gausybė mokyklos auklėtinių, kuriuos čia atlydėjo šeimos nariai, „Tornado“ darbuotojų kolektyvas bei garbingi svečiai.

Renginio metu visus susirinkusiuosius džiugino grupės „Original Copy“ atliekamos dainos, mokyklos auklėtiniams skirtos estafetės bei rungtys, Kauno „Žalgirio“ šokėjų pasirodymai ir daugybė sveikinimo žodžių.

Bene pagrindiniu renginio akcentu tapo parodomosios krepšinio rungtynės, kurių metu į „Geltonųjų“ ir „Mėlynųjų“ komandas susiskirstę net aštuonių skirtingo amžiaus grupių žaidėjai, stengėsi parodyti, ko išmoko „Tornado“ KM.

Tarp svečių buvo ir Lietuvos krepšinio federacijos garbės prezidentas bei KM „Tornado“ valdybos pirmininkas Vladas Garastas. Jis gyrė mokyklos veiklą, iniciatyvas ir pripažino, jog būtų sunku įsivaizduoti jaunųjų krepšininkų ugdymą be KM „Tornado“.

„Net sunku įsivaizduoti, kas būtų, jeigu ši mokykla neegzistuotų, manau, tai būtų didelė netektis visam Lietuvos krepšiniui. Labai gražu, jog ji apima ne tik Kauno miestą, bet ir rajoną, – gimtadienio šventėje kalbėjo Garastas. – Pirmieji daigai jau yra, kai kurie mokyklos auklėtiniai jau žaidžia Lietuvos jaunių rinktinėse. Tad manau, kad tai „Tornadui“ tik pradžia ir nors šios mokyklos vaidmuo Lietuvos krepšinyje jau dabar labai didelis, bet tikiu, jog ateityje jis tik augs.“

Šventės metu KM „Tornado“ direktoriui Dainiui Čiuprinskui buvo įteiktas Lietuvos sporto universiteto (LSU) sidabro garbės medalis. LSU prorektorius Mindaugas Balčiūnas pasveikino KM „Tornado“ su puikiu jubiliejumi bei prisiminė, kai mokyklos įkūrimo pradžioje ir pačiam teko prisidėti prie tam tikrų darbų.

Nors šios mokyklos vaidmuo Lietuvos krepšinyje jau dabar labai didelis, bet tikiu, jog ateityje jis tik augs.

„„Tornado“ iniciatyva prasidėjo nuo trijų studentų svajonės, kuri buvo labai nedrąsi. Tuo metu buvo net sunku suvokti, kad įkūrus savo krepšinio mokyklą, bus įmanoma pasiekti tokias aukštumas, – įvykius prieš penkiolika metų prisiminė Balčiūnas. – Pamenu, kai mokyklos vadovų ofisas buvo mažame sandėlyje, kartu su vadovais teko ir sporto salių sienas su grindimis dažyti, važiuodavome ieškoti krepšinio aprangų vaikams.

„Tornado“ yra unikali vien tuo, kad išsiplėsti iki tokio dydžio organizacijos sugebėjo vien savo jėgomis, be valstybės paramos. Per penkiolika metų „Tornado“ jau visiems įrodė, ką gali pasiekti su savo dideliu noru bei aistra. Tai yra puikios vadybos pavyzdys ir kitos mokyklos galėtų tik imti pavyzdį, – KM „Tornado“ nuveiktus darbus įvertino LSU prorektorius.“

KM „Tornado“ direktorius D. Čiuprinskas džiaugėsi, kad į šventę susirinko tiek daug mokinių, jų šeimos narių bei svečių. Pasak jo, tokia atmosfera sukuria visiems puikią nuotaiką bei šventę.

„Pagrindinis šios šventės tikslas – kad visi turėtų galimybę joje sudalyvauti. Norime, kad tiek mūsų mokiniai, tiek jų tėvai bendrautų tarpusavyje, džiaugtųsi kartu ir tikiu, kad taip mes kuriame savo bendruomenę, – mintimis apie KM „Tornado“ penkiolikos metų jubiliejaus šventę dalinosi mokyklos direktorius. – Tokia šventė nėra pirmoji, mes tai praktikuojame eilę metų ir kiekvieną kartą jos būna tik didesnės bei smagesnės.“

GALERIJA

  • Krepšinio mokyklai pagyrų negaili ir V. Garastas
  • Krepšinio mokyklai pagyrų negaili ir V. Garastas
  • Krepšinio mokyklai pagyrų negaili ir V. Garastas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS