Rumšiškėse ir kitose šalies vietose savaitgalį bus švenčiamos Užgavėnės | KaunoDiena.lt

RUMŠIŠKĖSE IR KITOSE ŠALIES VIETOSE SAVAITGALĮ BUS ŠVENČIAMOS UŽGAVĖNĖS

  • 8

Lietuvos etnografijos muziejuje, Rumšiškėse, šeštadienį vyks Užgavėnių šventė, ji savaitgalį vyks ir kituose Lietuvos miestuose.

Kaip skelbia organizatoriai, Rumšiškėse vyksiančios šventės dėmesio centre šiemet – gervė ir tematika „Ont sparnų“.

„Kodėl „ont sparnų“? Šventės tema – gervė – garsiausia meilės reikalų žinovė, aštriausio snapo turėtoja. Ateisite poroje – rimtų išbandymų laukite. Galėsite G testą atlikti. Ateisite po vieną – drąsiai klauskit, tuoj iškleketuos kur jūsų laimė pasidėjo“, – skelbia muziejus.

Anot įstaigos, gervė kvies pavaikščioti ne tik po miestelį, bet ir po Žemaitijos bei Suvalkijos sodybas.

Šeštadienį šventėje vyks kulinarinio ir tautinio paveldo meistrų dirbinių mugė, numatytos kaukių dirbtuvės, vyks pasakojimas „Užgavėnių tradicijos ir papročiai“, kaukių drožybos demonstravimas su meistru Sauliumi Tamuliu.

Organizatoriai pranešė parengę viktorinų, žaidimų, edukacijų, tarp kurių gervių lankstymas. Tarp veiklų – raitelių lenktynės, puodų daužymo rungtis.

Šventėje bus galima paragauti blynų, šiupinio. Numatyta folklorų ansamblių muzikinė programa. Bus galimybė pasivažinėti arklio traukiamu vežimu.

Renginyje lankysis kinologai su šunimis ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnai ir policijos bičiulis Amsis. Popietę numatyta gedulinga Morės palydėtuvių procesija ir jos sudeginimas.

Šeštadienį Užgavėnes švęsti kviečia ir Aukštaitijos siaurasis geležinkelis. Šventė vyks Rekstino miške. Numatytas persirengėlių paradas, kaukės rinkimai, Kanapinio ir Lašininio dvikova, žaidimai ir konkursai.

Šeštadienį šventė vyks Merkinėje, Druskininkuose, kituose miestuose.

Sekmadienį Užgavėnės bus švenčiamos Klaipėdos Teatro aikštėje, Kaune – Vytauto Didžiojo Universiteto Botanikos sode. Vilniuje Morė gatvėmis bus lydima antradienį. 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

to M

užgavėnėm muziejuje gera diena tada kai daug sniego ir šalčio net braška. Kokie minus dvidešimt dieną. visuomet stebino - šaltis ne atbaido o pritraukia lankytojus. Rekordas - 70 000 parduotų bilietų. Bet buvo neįmanoma paeiti. Ant kelių žmonių tiršta. Šalia - sniego ligi kelių.

M

Labai gera diena buvo, geras oras, išties pasivaikščioti pabūt ir vaikam idomu, žmonių labai daug… vienas tik minusas - lietuviška prekyba, turetu bent kart iš betkur mokintis - lenku, čeku, latvių, na bet čia kaip eilinej mugėje … na o ansambliai, veiklos ir visa kita šaunu išties labai, labai geras įspūdis ir nuotaika …

Ner ziemos

Ner ka vyt is kiemo...zole zaliuoja visur...uzgavenes pasipelnyt prekybininkams...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS