Studentų akcija „Pavasario pasibeldimas“: savaitgalis, kai durys atveriamos knygoms ir aukai | KaunoDiena.lt

STUDENTŲ AKCIJA „PAVASARIO PASIBELDIMAS“: SAVAITGALIS, KAI DURYS ATVERIAMOS KNYGOMS IR AUKAI

Balandžio 20–21 d. Vilniuje ir Kaune vyks labdaros akcija „Pavasario pasibeldimas“, kurią jau ne pirmus metus asmenine iniciatyva organizuoja šalies studentai. Didmiesčių gyventojus namų duris atverti ir įsigyti knygų bus kviečiama siekiant paremti sunkumus patiriančių Lietuvoje gyvenančių ukrainiečių vaikus.

Akciją inicijuoja jaunimo programos „Southwestern Advantage“ studentai, kurie vasarą keliaudami nuo durų prie durų tokiu pačiu principu knygas pardavinėja JAV.

Pernai labdaros renginio metu buvo surinkta 10 715 eurų suma, padėjusi paremti socialiai jautrias šeimas, kurių vaikai mokosi ukrainiečių mokykloje „Heroiam slava“ – joms buvo kompensuotos maitinimo išlaidos: „Šiuo metu bet kokio tipo parama yra labai reikalinga, nes pagalba valstybiniu lygiu sumažėjo, o žmonių poreikiai, tokie kaip nuoma, apranga, maistas, niekur nedingo. Mes labai džiaugiamės, kad „Southwestern Advantage“ studentai tęsia tradicijas ir šį pavasarį vėl rinks paramą“, – sakė „Heroiam Slava“ mokyklos direktorius Andrius Pelegrimas.

Pasak mokyklos vadovo, nemažai ukrainiečių jau tvirtai įleido šaknis Lietuvoje: mokykloje besimokantys vaikai jaučiasi savi, čia jie atrado mėgstamų veiklų, naujų draugų, o tėvai sėkmingai integravosi į darbo rinką. Tačiau svarbu ir toliau jiems padėti, suteikti reikalingas priemones.

„Heroiam Slava“ mokykla buvo įkurta 2022 m. pavasarį nuo karo pabėgusioms šeimoms. Šiuo metu mokykloje mokosi daugiau nei 410 mokinių, o didžioji dalis mokytojų – ukrainiečiai, kuriems buvo suteiktos naujos darbo vietos, kad galėtų dirbti pagal išsilavinimą bei turimas kompetencijas ir jaustis oriai.

Lietuvoje suplanuota akcija prisidės ne tik prie prasmingo tikslo, bet ir padės daugiau nei 20–čiai studentų pasiruošti JAV vasaros programai, įgyti reikiamų įgūdžių: „Mes džiaugiamės galėdami padėti ukrainiečių bendruomenei, tad raginame vilniečius ir kauniečius taip pat nelikti abejingais ir prisidėti prie šio labdaros renginio“, – skatino „Southwestern Advantage Lietuva“ atstovas Povilas Laiševcevas.

Nesulaukę pasibeldimo, bet norintys paremti projektą, gali prisidėti pervedant norimą pinigų sumą į „Herojaus“ mokyklos sąskaitą.

Paramos gavėjas: VšĮ „Herojus“

Įm.k.: 304148526

Adresas: Europos pr. 122, LT-46351 Kaunas

Gavėjo sąskaita: LT064010051003601219

Gavėjo bankas Luminor Bank AS

Banko kodas: 40100

Direktorius Andrius Pelegrimas

Paskirtis: Parama

GALERIJA

  • Studentų akcija „Pavasario pasibeldimas“: savaitgalis, kai durys atveriamos knygoms ir aukai
  • Studentų akcija „Pavasario pasibeldimas“: savaitgalis, kai durys atveriamos knygoms ir aukai
  • Studentų akcija „Pavasario pasibeldimas“: savaitgalis, kai durys atveriamos knygoms ir aukai
Akcijos autorių nuotr.
Gairės: akcija Pavasario pasibeldimas, auka ukrainiečiams, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS