Svarbu vairuotojams: tikslinama informacija dėl eismo pakeitimų ties IX fortu | KaunoDiena.lt

SVARBU VAIRUOTOJAMS: TIKSLINAMA INFORMACIJA DĖL EISMO PAKEITIMŲ TIES IX FORTU

  • 11

„Via Lietuva“ informuoja, kad Kaune, kelyje ties IX fortu, atliekami eismo organizavimo pakeitimai. Kadangi šioje vietoje siekiama padidinti eismo saugumą ir sumažinti pavojingų situacijų kelyje skaičių, joje bus įrengtas naujas kelio ženklinimas.

Įgyvendinus kelio ženklinimo pakeitimus, nuovaža ties IX fortu uždaroma nebus, į ją bus galima patekti pro jungiamąjį kelią.

Anksčiau šioje vietoje į nuovažą buvo galima patekti ir nusukant nuo kelio Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, tačiau dėl fiksuojamų pavojingų situacijų kelyje skaičiaus, šio sprendimo nuspręsta atsisakyti. Taip pat, jau artimiausiu metu, siekiant sumažinti transporto spūstis, prie prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ bus atidaryta ir papildoma eismo juosta.

I etapas – darbai įgyvendinami, nuovaža nenaikinama, ja galima bus naudotis, apvažiuojant, tik nebus leidžiama persirikiuoti nuo kelio A5.

Šiuo metu minėtoje nuovažoje yra įgyvendinami eismo organizavimo pakeitimai: buvo įrengti nauji kelio ženklai, nuvalytas senas dangos ženklinimas. Artimiausiomis dienomis, vairuotojų patogumui, kelio danga bus ženklinama iš naujo, remiantis atnaujinta eismo organizavimo schema.

II etapas – atidaroma papildoma juosta prie PC „Mega“, šiuo metu rengiama eismo organizavimo schema, ženklinimo linija tarp juostų gali būti ir kitos rūšies.

„Via Lietuva“ nuolat vertina valstybinės reikšmės keliuose esančią situaciją. Įmonės priimami eismo organizavimo sprendimai yra paremti atliktais tyrimais, ekspertų vertinimais, eismo saugumo patikrinimų rezultatais bei statistiniais duomenimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Tadas ukrainos laikrascio zurnalistui

O tu zinai, kad tas ivaziavimas ir autostrada yra sovietu palikimas?

Ramūnas

Jau juostas išbraižė. Tai visiems dzin, varo per ištisinę visi kam reikia.

Šoperis

Aš jau ten bijau net važiuoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS